EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – KI IS ÍGÉRT MAJD 2,5 ÉVE MÉG TÖBB VIRÁGOT VÁCNAK?

A város sajátos felvirágoztatásának tükröződéséről küldött fotókat egy Duna-parti lakó. A Duna-partra vezető lépcsősorok közül az egyik, a leginkább használt Rév-lépcső az, ami a Duna-partot nem éppen felékesítő, városházi-családi-biznisz-üvegkalitkához is vezet. Ennek ellenére a Rév-lépcsőt díszítő drága festmény látványát a tavaly őszről otthagyott, újszerű módon teleltetett muskátlik díszítik.

Matkovich Ilona gyermekeinek kávézója melletti lépcsősor így reklámozza városunkat. Úgy látszik a polgármester, immár 5 hónapja nem ment keresztül a Rév-lépcsőn, mert különben csak észre vette volna az elszáradt muskátlikat, de az is lehet, neki ez így szép és költséghatékony.

Felmerül a kérdés, hogy hol van a városgazda, a parkfenntartás vezetője vagy az egyébként szakértelemmel rendelkező dolgozók? Úgy tűnik, a sok elbocsátás elvitte a látó szemeket is.

De ki is ígért majd 2,5 éve még több virágot Vácnak? Azóta csak kevesebb és vállalhatatlanabb lett a város virágos állapota.

Apropó! A Rév-lépcső muskátlijai még szétosztásra várnak, mint azok, amelyek a Konstantin téren és a Széchenyi utcában augusztus vége óta nem voltak locsolva és az első adventi gyertyagyújtás előtt kerültek leszedésre több fagyos éjszakát követően.

Egyébként, ha bármely váci lakos a szelektált online városházi fórumok kérdései kivételével valaha is igazi választ kaphatna, akkor tisztelettel érdeklődnénk, hogy hogyan sikerült az első Matkovich által meghirdetett kiszárított és megfagyasztott muskátli-osztás?

Minden valószínűség szerint egyediek és elsők vagyunk ebben az országban. Tisztelettel kérdeznénk ki vitt ezekből a muskátlikból és sikerült–e feltámasztani őket?