PEZSGŐ HANGULATÚ TALÁLKOZÓ VOLT A TÉRSÉG POLGÁRMESTEREIVEL ÉS NÓGRÁDI GYÖRGGYEL

Zsúfolásig megtelt a verőcei művelődési ház március elsején, amikor Rétvári Bence országgyűlési képviselő vendégei voltak a „szomszéd várak” polgármesterei és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az előadás előtt a kertben tea és egy-egy jóféle Rétvári Rétes mellett jó hangulatban bárki beszélgetésbe elegyedhetett a képviselő úrral.

Nógrádi György is beszállt a Rétvári Rétes sütésébe

Később a meghívott környékbeli polgármesterek a településeiken az elmúlt négy évben történt kormányzati fejlesztésekről számoltak be.

VERŐCE

Grauszmann György, a házigazda, Verőce polgármestere arról beszélt, hogy ez a választókerület abban a szerencsés helyzetben van, hogy olyan ember képvisel minket az ország házában, aki a legtöbbszöri felszólaló, a keresztény értékek mellett következetesen kiálló, aki a leghamarabb adta le a támogató aláírások háromszorosát a Választási Bizottságnak.

Grauszmann György volt a házigazda, Verőce polgármestere

Fáradhatatlan, minden kéréssel meg lehet keresni és mindent megtesz azért, hogy a körzetében élőknek az életminősége jobb legyen. Ezért alakult ki egy olyan bizalmi, egymás kölcsönös megbecsülésén alapuló viszony, mely rengeteg gyümölcsöt termett. Majd sorolta azokat a kormányzati támogatásból megszületett beruházásokat Verőcén, útfelújítások, aszfaltozások, strand, vízelvezetések, egészségház, vadonatúj bölcsőde, harangláb, a Nemzeti Múzeummal közösen épülő római őrtorony, melyek összességében 1 milliárd forintos fejlesztést jelent Verőcének.

De nem csak az anyagiakkal törődik a képviselő úr, hiszen a rendszeres Értékesteken a településvezetők döntéshozókkal találkozhatnak, közösen kereshetnek megoldást a régió megoldandó feladataira. Köszönetet mondott azért, hogy minden meghívásnak eleget tesz, rendezvényeken, ünnepeken jelen van e térség képviselője..

ZEBEGÉNY

Hutter Jánosné, Zebegény polgármestere 1300 fős települését képviselve először köszönetet mondott a kormánynak a migráció megállításában, a családok támogatásában, a rend és a béke megőrzéséért tett fáradozásában, a pandémia alatti higgadt, szakszerű országvezetésben és most az ukrán-orosz háborúban tanúsított magatartásában.

Hutter Jánosné, Zebegény polgármestere

Képviselő úrnak köszönet mondott a hegyomlás idején nyújtott segítségért, a körhajózás elindításáért, a sok támogatásért, a bizalomért és azért, hogy közös erőfeszítéseik eredményeként több mint másfél milliárd forint központi támogatást kapott Zebegény.

KÓSPALLAG

Plachi Attila Kóspallag, a környék legkisebb településének polgármestere megköszönte a képviselő úrnak a fáradhatatlan küzdését, a magas minőséget, ahogy teszi a dolgát, a hitelességét, egészséges versenyszellemét, amiből nagyon sokat tanulhat, hiszen az ország egyik legfiatalabb polgármestere. Bízik a folytatásban és sok sikert kívánt Rétvári Bencének a folytatáshoz.

Plachi Attila Kóspallag

SZOKOLYA

Némethné Pintér Csilla Szokolya polgármestere megköszönte az óvoda és bölcsőde fejlesztését, útfelújításokat, bízik abban, hogy folytathatják a közös munkát, mert mindannyiunk közös érdeke a régió fejlődése, mely ebben a kormányzati ciklusban soha nem látott méreteket öltött. Független képviselőként kiemelte, hogy a közös munkában ez semmilyen hátrányt nem jelentett.

Némethné Pintér Csilla Szokolya polgármestere

KISMAROS

Neubauer Rudolf Kismaros polgármestere óvoda bővítésről, bölcsőde építésről, egészségház bővítésről és felújításról, útfelújításokról beszélt. De Makovecz Imrétől is idézett: az építész nem csak épületeket, hanem lelkeket is épít. Rétvári a Dunakanyar közösségét építi a kormányzat szellemiségében, s ennek ma már ezernyi jele van, ezt folytatni kell közösen a választások után is!

Neubauer Rudolf Kismaros polgármestere

NAGYMAROS

Heinczinger Balázs Nagymaros polgármestere közel másfél milliárdos kormányhatározat megszületéséről beszélt, közel 800 millióért végre a kis városnak is lesz tornacsarnoka, melyet a jövő évben szeretnének átadni. De megújult az egészségházunk, folyamatban a művelődési ház felújítása, útfelújítások is történtek, strandfejlesztés.

Heinczinger Balázs Nagymaros polgármestere

Számos feladat előtt áll még a város azzal a hátránnyal, hogy mivel 5000 fölé szökött a lakosság lélekszáma, egyedül Nagymaros a környező települések közül nem pályázhat a Magyar falu programok keretében meghirdetettekre. Keresik azóta is a képviselő úrral a lehetőségeket, hogy milyen más pályázatok útján fejlődhessen Nagymaros. Megköszönte képviselő úrnak, hogy kiáll a keresztény értékek mellett nem csak szavakban, hanem tettekben is. Hajrá Bence felkiáltással zárta gondolatait.

PEST MEGYE 4. SZ. VÁLASZTÓKÖRZETE

Hutter Jánosné arról beszélt, hogy sokak szerint érzelemből nem lehet politizálni, amit ő tagad, mert szerinte a józan ész mellett az is fontos, hogy érzelmileg is tudjon azonosulni az ember a politikai céljaival.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője

Rétvári Bence ezzel a gondolattal teljesen egyetért, hiszen azért vállalta a képviselőséget, hogy a körzetébe tartozó 34 település érdekét, előrejutását képviselje a legmagasabb döntéshozói szinteken, érzelmi töltés nélkül ez a munka nem megy. A felesége és családja támogatása nélkül sem menne, ezért is köszönetet mondott.

Mi a választás tétje?

– tette fel a kérdést. 12 év kormányzás után lehet hibát találni, van is, de a mérleg nyelve a társadalom döntő többségének megítélése alapján a mi oldalunkra billen. Ha összehasonlítjuk a válságkezelést, a foglalkoztatottságot, a GDP növekedését, a közalkalmazottak és a nyugdíjasok helyzetét, a családtámogatásokat, a rezsi árakat és szinte minden mutatót a 2010 előtti időszakkal, akkor

nem kétséges, hogy minden brüsszeli nyomás ellenére, az „unortodox” gazdaságpolitikát követve sokkal sikeresebbek vagyunk nemcsak a magyar baloldalnál, hanem számos uniós országnál is!

Nem fogadtuk meg Brüsszel és a baloldal tanácsát, saját utat járunk, s ha ezért meg is büntetnek, van már olyan erős a magyar gazdaság, hogy a szankciók ellenére megállunk a saját lábunkon – mondta.

Legnagyobb eredményként összefoglalóan azt tartotta, hogy trendek fordultak meg,

  • csökken az abortuszok száma,
  • növekedik a házasságkötések
  • és a megszületett gyermekek száma,
  • a munkavállalók száma,
  • a bérek, a nyugdíjak növekedtek,

mert egészen más szemlélettel és alapon áll ez a kormány a problémák, a válságok kezeléséhez, mint a baloldal.

A siker ebben van, a tét óriási, mindenkinek el kell menni szavazni, hogy folytatódhasson minden jó, ami ebben a 12 évben megszületett.

Alig jutottunk túl a pandémia okozta válságon, egy hete szomszédunkban háború tört ki, melyből nekünk mindenképpen ki kell maradnunk a közel 150.000 kárpátaljai magyar honfitársunk és a legelemibb magyar érdek miatt is.

Mit mond a baloldal? Küldjünk katonát és fegyvereket! Isten óvja Magyarországot az ilyen felelőtlen döntésektől! Összefogással a menekülteket el fogjuk látni, példaértékű a civilek, az egyházak, az önkormányzatok és a kormány együttműködése, kívánjuk, hogy mihamarabb tűzszünet és megegyezés szülessen Ukrajna és Oroszország között, mert mindannyian ebben vagyunk érdekeltek – zárta megnyitó gondolatait a képviselő.

Turpinszky Gippert Béla, a Magyar Állami Operaház szólistája

A polgármesteri és képviselői beszámolók között a lelkes és hálás közönség opera, operett és musical részleteket hallhatott Benedekffy Katalin,  PRIMA díjas, MMA ösztöndíjas koloratúrszoprán és Turpinszky Gippert Béla, a Magyar Állami Operaház szólistája tolmácsolásában.

Erkel operájának Hazám áriája vastapsot kapott és hűen tükrözte a hallgatóság hazához, nemzethez való viszonyát.

Benedekffy Katalin,  PRIMA díjas, MMA ösztöndíjas koloratúrszoprán és Turpinszky Gippert Béla, a Magyar Állami Operaház szólistája

A nagyon bizakodó és jó hangulatú együttlétet Nógrádi György humora csak fokozta, bár világpolitikai elemzése Európára nézve nem volt túl biztató. Kifejezte abbéli aggodalmát, hogy

Európa sajnos a három nagy globális játékos, USA, Kína és Oroszország játékába alig tud beleszólni, leszakadóban van számos versenyben, innovációban, kutatásban, de legfőképpen védelmi képességben.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tartott előadást

Az USA jelenleg belpolitikailag nagy bajban van, régóta leértékelte a transzatlanti kapcsolatait és felértékelte a csendes-óceánit, tudja, hogy valódi vetélytársa Kína. Mindent el fog azért követni, hogy Oroszország, aki zsigerből távolságot tart Kínával szemben és fordítva is, soha ne találjon egymásra, de azért is megtesz mindent, hogy Európa és Oroszország se találjon egymásra.

Ukrajna a nagypolitika játszótere most, ami sajnos nagyon sok emberéletet fog követelni, csak azt tudjuk remélni, hogy talán nem fog sokáig elhúzódni. Felelőtlen kijelentéseket, lépéseket most nem lehet tenni, mert az végzetes lehet.

Jelenleg harminc helyen folyik a világban háború, és a II. világháború befejezése óta nem volt egyetlen olyan nap sem, hogy ne lettek volna harcok valahol, csak most ez itt van a közelünkben és sokkal jobban érezzük a veszélyt, hiszen tízezrével találkozunk menekültekkel, tehát e közelség miatt nem lehetünk közömbösek.

Minden humanitárius segítséget meg kell adnunk, de nem kívánunk semmilyen módon belekeveredni, ebből ki kell maradnunk!

A számos, szellemes történettel megtűzdelt előadása végén dedikálta könyveit, a hallgatóság lassan távozott, kisebb csoportokban még együtt maradtak beszélgetni, mert akik hasonlóképpen gondolkodnak a világ dolgairól, azok mindig szívesen vannak együtt és össze is tartanak.