VÁCI FIDESZ: HA A BALOLDAL HATALOMBA KERÜLNE, KÓRHÁZAKAT ÉS RENDELŐKET ZÁRNÁNAK BE

A Fidesz váci szervezete közzétette egy márciusi posztjában azt az álláspontját, hogyha a baloldal hatalomra kerülne, akkor kórházakat és rendelőket zárnának be.

A baloldal kormányzásuk alatt romba döntötte az egészségügyi ellátást és 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből. Kórházi napidíjat és vizitdíjat vezettek be, 16 ezer aktív kórházi ágyat szüntettek meg és 6 ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el. Akiket pedig nem tettek munkanélkülivé azoktól elvettek egy havi bért. Az ő kormányzásuk alatt zárták be többek között a Svábhegyi Gyermekkórházat, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, a Szabolcs utcai kórházat és a Schöpf-Merei Kórházat.

Amennyiben a baloldal újra kormányra kerülne ott folytatnák ahol abbahagyták, még több kórházra tennének lakatot, László Imre a baloldal egészségügyi politikusa elárulta, hogy szerinte indokolatlanul sok kórház van és a 45%-át ezeknek be kellene zárni.

Emellett Márki-Zay Péter is elmondta, hogy el kell fogadni, hogy vidéken nincs szükség sürgősségi vagy szülészeti ellátásra, odáig ment, hogy kijelentette, hogy a szüléshez már orvosokra sincs szükség.

A jobboldal azonban kormányzása alatt 1700 milliárd forinttal fordít több költségvetési forrást az egészségügyre, mint a baloldal által benyújtott utolsó költségvetés. Ennek köszönhető, hogy 2010. óta

  • 91 vidéki kórház,
  • 54 rendelőintézete,
  • 107 mentőállomás újult meg,
  • és létrejött 23 új rendelőintézet
  • valamint 34 új mentőállomás.

Ne feledjük, a baloldal 2002. és 2010. között már egyszer csődbe vitte az országot, és az emberekkel fizettette meg az árát. Amink most van, az ugyanúgy újra elveszhet, mint 2010. előtt. Április 3-án menjünk el szavazni és ne engedjük Gyurcsányékat visszatérni a hatalomba! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Rétvári Bence! Hajrá, Orbán Viktor!