JUHÁSZ BÉLA (MOMENTUM–DK): „INOTAY NEM ELÉG ERŐS ÉS NEM ELÉG TAPASZTALT”

Juhász Béla, a Momentum–DK egykori előválasztási képviselőjelöltje, Sződliget jelenlegi polgármestere már igen sokszor kendőzetlenül fogalmazott meg számos kritikus véleményt a valamikori saját-oldali riválisáról, Inotay Gergelyről. A továbbiakban a „nem mi mondtuk”-elv alapján ezen kijelentéseiből szemezgetünk jó néhányat:

„Nem elég erős és nem elég tapasztalt”

– mondta róla Juhász Béla.

Nagyon kevés ennél hitelesebb vélemény hangozhatna el a magát igazmondó Juhásznak tartó sződligeti polgármestertől, hiszen valószínűleg e téren tényleg „csalhatatlannak” bizonyulhat az, aki már 2010-től „nyomja polgármesterként az ipart”, valamint baloldaliként is mindenki számára mindig kiszámítható volt abból a szempontból, hogy sohasem rejtette véka alá, hogy melyik oldalhoz tartozik.

Inotay Gergely viszont a maga kisvárosi politikában eltöltött eddigi szűk két évéről nemrégiben meglehetősen magabiztossággal úgy nyilatkozott, hogy jómaga immár egy „rutinos politikus”, ami Juhász 12 évnyi gyakorlatához és más környékbeli településvezető jártasságához képest igazán csekélykének tűnik. Valamint a váci alpolgármesterről a legkevésbé mondható el, hogy erős lenne legalább az elveihez való hűségben, hiszen ha csak a közelmúlt politikai színe-váltásait vesszük számba nála, akkor elmondható, hogy a Fidesz-, LMP-, Párbeszéd(?)-barátság után manapság éppen immár a Jobbik támogatásával kokettálva szeretne a Parlamentbe jutni.

Úgyhogy, ha balról is úgy látják, hogy tényleg nincs se erő, se tapasztalat Inotayban, akkor kénytelenek vagyunk megerősítve látni a váci jobboldal vele kapcsolatos eddigi alapvető benyomásait.