HATSZOROS ÁRON ÚJÍTANÁNAK FEL EGY BUSZMEGÁLLÓT AZ INKOMPETENS INOTAYÉK – A RENDŐRSÉG HŰTLEN KEZELÉS GYANÚJA MIATT NYOMOZ ISMERETLEN TETTES ELLEN

Már tudjuk, miért panaszkodnak Inotayék arra, hogy nincs elég pénz a váci városházán. Ha 3 helyett 18 millió forintból akarnak felújítani egy buszmegállót, nem nehéz kitalálni. Csak úgy folyik ki a pénz a váciak kezéből. Már feljelentés is történt az ügyben.

Mint, ahogy korábban már megírtuk: Inotayék tavaly júliusban 3 millió forintért tervezték be a Radnóti úti buszmegálló felújítását, majd novemberre, 18 millióra, azaz négy hónap alatt HATSZOR annyira emelték ezt az összeget.

A Radnóti úti buszmegálló felújítása 2021. július 14-én került bele a váci önkormányzat költségvetésének módosításába, 3 millió forinttal.

Október 20-án tárgyalt róla újra a képviselő-testület. Ekkor azonban Inotayék úgy döntöttek, hogy inkább 5 millió forintot szánnak a beruházásra. A tervek szerint megnövelik a buszmegálló terét és rendbe teszik a mellette lévő egyik üzlethelyiséget.

Inotayék november 17-én újra összeültek és napirendre tűzték a buszmegálló felújítását. A fejlesztés összegéhez ekkor hozzáadtak még 13 millió forintot, így a felújításra összesen 18 millió forintot szánnak.

Mindössze négy hónap alatt hatszoros árat szavaztak meg egy buszmegálló és egy legfeljebb 8 négyzetméteres üzlethelyiség felújítására.

Az ügy nem csak nekünk szúrt szemet. Csereklye Károly önkormányzati képviselő feljelentést tett, a rendőrség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Mint, ahogy a határozat indoklásában olvasható:
„Csereklye Károly, váci önkormányzati képviselő feljelentést tett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály előtt ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt, mivel álláspontja szerint két váci önkormányzati beruházásnál – a Vác, Kosdi úti körforgalom megépítése, valamint a Radnóti úti buszmegálló áthelyezése során – túlárazás történt, azaz az önkormányzat felé benyújtott pályázatban szereplő és a később számlázott kivitelezési költség lényeges mértékben meghaladja a ténylegesen elvégzett munka mennyiségét és értékét, amely miatt Vác Város Önkormányzatát jelentős vagyoni kár érte.”