A BORONKAY DIÁKJA, ONDRIK KONDRÁD JUNIOR MAGYAR BAJNOK KARDVÍVÁSBAN

Ondrik Konrád 12. G osztályos tanulónk a kardozók juniorbajnoka egyéniben és csapatban is!” – adja hírül az iskolai honlap nyitó oldalán a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium.

A hunfencing.hu így számol be a junior bajnokság kardvívó versenyszámának alakulásáról:
„Február 12-én szombaton a fiúmezőnyben Ondrik Konrád nyerte a juniorkorú kardozók országos bajnokságát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A fiúk között érdekesen alakult az ob, hiszen a hazai ranglista első négy helyezettje nem mutatott csúcsformát, a legjobb négy közé egyedül Petrucz Mirkó került közülük. A kínálkozó lehetőséggel a BVSC-s Ondrik Konrád élt a legjobban, és a döntőbe jutva 15:13-ra győzte le a Budapesti Honvédot erősítő Horváth Gergőt. A szövetségi portál a beszámolójában megemlíti, hogy az aranyéremért két olyan vívó csatázott, aki kissé csalódott volt a szezon során, és ezért egyetlen örömkiáltás sem hangzott el az asszó során, ami ebben a fegyvernemben abszolút különleges. A bronzot Petrucz mellett Katus Donát érdemelte ki.

Eredmények. Junior férfi kard egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 71 induló. Végeredmény: 1. Ondrik Konrád (BVSC, edző: Bódy István, Bódy Benjámin), 2. Horváth Gergő (Honvéd), 3. Katus Donát (TFSE) és Petrucz Mirkó (BVSC) – Fotó: hunfencing.hu

– Kicsit úgy voltam vele a nap elején, hogy tét nélküli számomra ez a verseny, felszabadultan vívhatok – nyilatkozta Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa a hunfencing.hu-nak. – Aztán ahogy haladtunk előre, egyre jobban belejöttem, most pedig már kifejezetten boldog vagyok, nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem. Még van egy juniorévem, jövőre a nemzetközi mezőnyben is szeretnék előrébb lépni.”

Eredmények, junior férfi kard egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 71 induló:

1. Ondrik Konrád (BVSC, edző: Bódy István, Bódy Benjámin),

2. Horváth Gergő (Honvéd),

3. Katus Donát (TFSE) és Petrucz Mirkó (BVSC),

5. Vigh Benedek (Vasas),

6. Péch Kornél (KVSE),

7. Hanzély Zsombor (TFSE),

8. Hegyi Barnabás (Vasas).

Petrucz Mirkó, Papp Zsadány, Ondrik Konrád és Tóth Patrik – a BVSC junior bajnok kardcsapata. – Fotó: hunfencing.hu

Csapatban a BVSC quartetje nyerte az országos bajnokságot, a csapat tagjai:

Petrucz Mirkó, Papp Zsadány, Ondrik Konrád, Tóth Patrik.

Ribáry Zoltán