MÚLT HETI ESEMÉNYEK, AHOGY AZOK A JOBBOLDALRÓL LÁTSZANAK: INTERJÚ SZÁDOCZKI IMRÉVEL – 2022. 6. HÉT

E hétfőn is folytatjuk a VácOnline nemrégiben indított új sorozatát, rövid interjút kértünk Szádoczki Imrétől, a Fidesz váci elnökétől, hogy tolmácsolja a helyi jobboldal szemszögéből az előző hét közéleti történéseit. A baloldal e héten is belehúzott, botrányt botrányra halmozott:
– NEM TUDJUK, RÉTVÁRI MUNKÁJÁNAK LEBECSÜLÉSE-E VAGY A MAGUKÉ FELMAGASZTALÁSA-E ERŐSEBB EBBEN A VÁROSBAN,
– MATKOVICH INKÁBB HAZUDIK, MINT HOGY BEISMERNÉ, HOGY FOLYAMATOSAN PERT VESZTENEK A JOBBOLDALI SAJTÓVAL SZEMBEN,
– FEHÉR ZSOLT SZINTET LÉPETT, TELJESEN MÉLTATLAN A VÁROS KULTURÁLIS ÉLETE ÉLÉN,
– MINDEN VÁCI RENDEZVÉNY VAGY LIGHT-OS LETT VAGY ELTŰNT.

VO: Minden héten górcső alá vesszük a baloldal viselt dolgait, de ezentúl rákérdeznénk rendszeresen arra is, hogy mi újság a váci jobboldal háza táján?

– Először a jó hírekkel kezdem. Szombaton kb. egy óra alatt sikerült összegyűjteni Rétvári Bence jelöltállításához szükséges aláírásokat. Délig a szükséges aláírások négyszerese jött össze. Köszönjük a résztvevők munkáját és az aláírók elkötelezettségét. Délután óriási hangulatban közösen néztük végig Orbán Viktor évértékelőjét.

VO: Matkovich Ilona a vasárnapi mesebeszédében mintha az átlagosabbnál is stresszesebb lett volna, és a jobboldali képviselő régiós sikerei, eredményei sem annyira nyűgözték volna le…

– A polgármester a heti beszámolójában a szokásosnál is csúnyábban beleszáll Rétvári Bencébe. A probléma ezzel ismét az, ami már 2006 óta mindig a baloldalon: hazudnak reggel, éjjel, meg este… Az egész oldal kevés lenne annak leírásával, amit a képviselő tett a körzetben és a városban is. Drága polgármester asszony, még egyszer elmondom, de ígérem, utoljára: a 4 milliárdból a székesegyház újul meg (nincs még egy 4 milliárd!), a rendelőintézet felújítása pedig elkezdődött és nem Inotay alpolgármester ösztönzésére, sőt az Önök eddigi hátráltatásai ellenére!

VO: Nem új jelenség, de a polgármester mintha most sokkal kiemeltebb figyelmet szentelt volna a vele kritikus sajtónak?

Matkovich Ilona beszámolója jelentős részében a sajtóval foglalkozik. Sajnos itt sem tud az igazság talaján állni! A VácOnline új szerkesztősége 0, azaz NULLA pert vesztett jogerősen a várossal szemben, ellenben négyet megnyert.

VO: Mit szól a váci náci Fehér Zsolt újabb napvilágra került, immár nem csak politikailag destruktív, hanem szellemileg, erkölcsileg, embertelen opuszaihoz?

– Matkovich Ilona miért nem a frakciótársa által életre hívott szennyes sajtótermékkel foglalkozik? A váci náci ügy után, ahol még mindig mentik a menthetetlent, itt az újabb: ArboNyúz Zsizsiktől, aki bizottsági elnök is… Inotay képviselőjelöltet ez a párt támogatja, akinek elnöke a nevezett, akinek fedőneve Zsizsik. Van még lejjebb, kedves városvezetés?

VO: Egyébként hogy látja, egy ilyenféle vezetővel van-e bármiféle kulturális előrehaladás a városban?

– A ciklus félidejében járunk. Sikerült két és fél év alatt semmit sem csinálni. Feltűnt a városháza vezetésének, hogy nem volt a baloldal regnálása alatt Világi Vigalom és nem épült ezen a télen sem jégpálya? De legalább nem épült sportcsarnok sem, gyakorlatilag nincs színházunk és a V4 Fesztivál is odébb költözött. Nem tudnak egy pályázatot megírni útépítésre, Inotay úrnak nem a szokolyai kátyúknál kellene fotózkodni, hanem mondjuk, Vácon a Rádi úton.

Igen, az igazság pillanata mindig eljön, kedves Ilona asszony, a mi esetünkben április 3-án. Addig is talán jobb lenne hallgatni, ha a teljesítményekről beszélünk és legfőképpen igazat kellene mondani minden más esetben!