RÉTVÁRI ELSŐKÉNT ADTA LE A SZÜKSÉGES AJÁNLÓÍVEKET, SŐT ANNAK HÁROMSZOROSÁT

Egy derűs és igen aktív délelőtt után a jobboldal jelöltjét, Rétvári Bencét támogató aláírásgyűjtés után a Vörösház udvarán gyűltek össze az aktivisták, hogy kivetítőn közösen megtekintsék Orbán Viktor 23. évértékelő beszédét, amely egyben az április 3-i országgyűlési választás kampánynyitó eseménye is volt. 

A beszéd elhangzása előtt a többszáz résztvevőt Rétvári Bence köszöntötte, aki örömmel jelentette be, hogy a jelöléshez szükséges ajánlásmennyiség egy óra alatt összegyűlt, és délre már a háromszorosa is megvolt, így a jelöltek közül személyesen elsőként vihette be a azokat a választási bizottsághoz, és adhatta át a háromszoros mennyiségű ajánlást. A találkozó idejére egyébként már több mint négyszerese is összegyűlt a FIDESZ irodában, úgyhogy a végén valószínűleg a többszörösét tudja majd a jobboldal leadni.

A képviselőjelölt háláját fejezte ki az aktivistáknak, akik reggeltől ezt a gyors és hatékony munkát elvégezték, és kifejezte személyes meggyőződését, – ami már a januári lencsepartin is érezhető volt, – hogy a csapatban valóban felizzott immár a kampány tüze. „Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki tegnap egy kicsit nagyobb drukkal feküdt le, aztán ma reggel itt volt Vácon nyolc helyszínen, a régió számos településén, ahol a támogatásokat gyűjtöttük. Köszönöm szépen mindenkinek, aki ebben a munkában részt vett, és holnaptól folytatják a további kampányfeladatokat.”

„Csapataink harcban állnak…”

A beszéd elhangzása előtt Rétvári Bence komoly tétben fogadott volna arra, hogy Orbán Viktor miknek nem fogja nevezni majd a magyar választókat:

„A miniszterelnök úr biztosan nem fogja senkire se azt mondani, hogy sötétben tartott, trágyával etetett gomba.

  • Nem lesz mellette valaki, aki néha lekeveri a hangosítást, amikor olyan kínosat mond, hogy azt ne lehessen hallani.
  • Biztos nem fogja megsérteni az időseket, a fiatalokat, a fogyatékkal élőket, a határon túli magyarokat.
  • Biztos nem fog egyetlen egy szemüveges embert sem elküldeni Indiába,  ha esetleg valamilyen szemműtétre lenne szüksége.
  • Nem fogja azt javasolni télvíz idején, hogy fürödjünk kevesebbet, vagy kapcsoljuk le az áramot,
  • és azt se, hogy a szomszéd kocsijába üljünk, és ne magunk menjünk oda, ahova szeretnénk.
  • Nem azt fogja mondani a fiataloknak, hogy el lehet innen menni, hanem, hogy adómentesen lehet most már Magyarországon dolgozni.
  • Biztosan nem fog senkit ostobának, aberráltnak nevezni, mindeközben pedig a szeretetnyelvről beszélni.
  • És szerintem, ha megkérdeznénk, hogy melyik napon tartja az évértékelő beszédét, akkor lehet, hogy nem töpreng a dátumon, hanem elsőre eltalálná.”
Ha a Facebook-on lenne a szavazás, akkor a jobboldal egy ilyen eredménnyel elégedett lehetne
Egyik vidéki helyszínen a narancssárga pultnál és zöldnél fordított arányban voltak az aktivisták és az aláírók, a szavazás napján egy ilyen képpel is elégedett lehetne a régió jobboldala

A jobboldal további fontos programjaira hívta még fel a figyelmet:

  • Február 24-én a Váci Polgári Estekre szokás szerint negyedik csütörtök este kerül sor, ezúttal Vitézy Dáviddal találkozhatnak.
  • Március 15-én a Békemeneten lehetünk együtt.
  • Március 16-án művelődési házban Gulyás Gergely miniszter úr lesz jelen a jobboldal választási nagygyűlésén.

A miniszterelnöki évértékelő megtekintése előtt a jobboldal jelöltje azzal zárta köszöntőjét, hogy még egyszer megköszönte mindenkinek, aki ma délelőtt hozzájárult ahhoz, hogy végleg kizárjuk annak a lehetőségét, hogy Gyurcsány Ferenc visszakerüljön a hatalomba, és itt is megalapozzuk azt, hogy mind Vácon, mind a 34 településen jobboldali győzelem születhessen. Ma délelőtt sokan sokat tettek ezért. Ennek „jutalma” az lehet, hogy a következő 50 napban még ennek a többszörösét fogjuk segítségként kérni mindenkitől.

E derültséget kiváltó szavak után e napsütötte délutánon a közös együttlétéhez kínált négyféle friss, ropogós Rétvári Rétest, forró teát, valamint egy disznótoros kóstolót.

Rétvári: „a csapatban valóban felizzott immár a kampány tüze…”

Az évértékelő után a régió baráti, bajtársi nagy közössége – amelynek egy része már több évtizede, a zöme idén lesz 20 éve, a további jelentős része 2006-ban ébredve, valamint Rétvári barátságos meghívására nagyon fiatalon és elkötelezetten pár hónapja tagja ennek az élő közösségnek – csak lassan oszladozott, kis csoportokban hosszasan beszélgettek még az asztalok mellett.

***

Vasárnap délutánig egyelőre két jelöltet regisztráltak