NEGYEDSZERRE IS PERT NYERT A VÁCONLINE A VÁROSHÁZÁVAL SZEMBEN, AMELYNEK AZ ENERGIÁJÁT INKÁBB A VÁROS ÉPÍTÉSÉRE KELLENE FORDÍTANI

Vác Város baloldali önkormányzatának sajtója igazán kapott időt arra, hogy beszámoljanak TAVALY OKTÓBER (!) ÓTA, hogy immár a NEGYEDIK PERÜKET IS JOGERŐSEN ELVESZTETTÉK a VácOnline-nal szemben, miközben minden felületükön félretájékoztatva a váciakat az sugalmazzák, hogy ez fordítva van. Az igazság ezzel szemben az, hogy elhallgatással hazudnak a közpénzből működtetett köztájékoztatással megbízott sajtójukban azáltal, hogy MÉG VALÓJÁBAN EGYETLEN PERT SEM NYERTEK A VÁCONLINE ÚJ SZERKESZTŐSÉGÉVEL SZEMBEN.

Az a sajtóban egyébként nem dicsőség és nem erénytelenség, ha egy-egy írás sajtó helyreigazításra szorul, illetve, ha a felek perre viszik a maguk igazságait, s a független bíróságok pedig a magyar hatályos törvények nyomán ítéletet hoznak. Rendjén való az is, ha a beperelt sajtónak, vagy a magát sértettnek vélt perlőnek ad a bíróság igazat. Egyedül az nem rendjén való, ha a szólás szabadság korlátozása céljából – visszaélve az adott sajtótermék feletti anyagi erőfölénnyel – perek sokaságát zúdítják a szerkesztőségre, majd folyamatosan veszítenek, és a közszolgálati és közpénzből tartott városházi sajtóban eltitkolják e súlyos tévedéseiket.

„Mi arról is írunk, amiről a Váci Napló, a Váci Hírnök és az ESTV hallgat”

– olvashatják a mottónkat, és ezt töretlenül teljesítjük, úgyhogy beszámolunk a városháza által indokolatlanul és feleslegesen indított, de a végén jogerősen elvesztett peréről is.

2021. május 13-án megjelent „Nemhiába jár annyit Gémesi Vácra – gödöllői cég tarolhat a váci közétkeztetésben” című írásunkkal kapcsolatban kért helyreigazítást a városháza, amelyet meg is tettünk, az eredeti cikk a mai napig látható. De további kifogást keresve a helyreigazítás formátuma miatt, folytatták a felesleges pereskedést.

A bíróság végül is precedens értékű döntést hozott, lapunknak adott igazat, immár jogerősen.

Saját munkaidejüket, a mi értékes munkaidőnket, ügyvédek munkaidejét, és ki tudja kinek a pénzét – a közpénzt már le sem merjük írni, mert azonnali bírósági idézés jön miatta – nem kímélve valódi városi ügyektől viszik el a baloldali városháziak a figyelmet és az erőt.

Pitiáner kötözködésekre, tyúkpernél is kisszerűbb, jogi csűrcsavarásokra pazarolják a városi erőforrásokat, hogy kierőltessenek végre egy fikarcnyi sikert, amely után abban reménykednek, hogy az évi 1000-nél is több írásunk valamelyikébe találnak perképes elírást.

Jellemző, hogy viszont a tényfeltáró írásaink egyike sem végezte még bíróságon, úgyhogy megnyugtató ez a lapunk hitelességét illetően.

 

***

EDDIG JOGERŐSEN MEGNYERT SAJTÓPEREINK

FERJANCSICS RÁGALMAZÁSI PERT INDÍTOTT, ELBUKTA, MAJD ELHALLGATTA – A VÁCONLINE-RA NEM LEHET SZÁJZÁRAT TENNI

JOGERŐS ÍTÉLET SZÜLETETT: DR. VARGA KATALIN LAPUNK ELLEN INDÍTOTT SAJTÓPERÉT ELVESZTETTE

MATKOVICH ILONA SÉRTŐDÖTTEN BEPERELTE A VÁCONLINE-T, DE IMMÁR JOGERŐSEN PERT VESZTETT