AZ ARCNÉLKÜLI BALOLDALI TROLLOK, AKIK A VÁCI KÖZÉLET KÚTMÉRGEZŐI

Két anonim és egy létező szerkesztővel megvert baloldali „fake news” portál és névtelen trolljaik próbálnak mostanság arról gondoskodni, hogy a védelmükbe vegyék a lassan védhetetlen Összefogás vállalhatatlan embereit. Ez persze ezúttal sem a reklám helye, hanem inkább CSAK olvasóinkat szeretnénk informálni!

  • A Váci Hírlap alig 1500 követővel rendelkező, az egykori rangos Váci Hírlap nevét bitorló, ma már csak tályogként gennyesedő seb a váci közélet „testén”. Létezésének csupán egyetlen indoka van, hogy a Nagy Átálló politikai céljait teljesítse. Maga a névtelen szerző és az odakommentelő trollnak álcázott szerzőklónok hada kiszolgálja őt.
  • Ezen kívül van még egy Vácott nevű, közel 800 követővel rendelkező internetes hecclap, amelynek trollserege gyakorlatilag ugyanazokból a csahosokból áll, akiknek fő feladata a jobboldal vagy annak sajtóját követő olvasóközösség folyamatos piszkolása.
  • Valamint létezik még egy újonnan feltámasztott, 1900 követős Vác és Környéke nevű „fake news” portál is, amely rendelkezik egy kocsmába bejelentett szerkesztőséggel és egy létező személlyel, akit szerkesztőnek bátorkodnak nevezni. Ez az álhírtár is – a többivel együtt – nagyjából ugyanazt a baloldali városvezetői kört hívatott a védelmébe venni, amely 2022 tavaszára az önvédelemre képtelenné vált, hiába áll rendelkezésükre Vác majdnem minden sajtója, és a számtalan fizetett bértollnoka.

E „lapok” mindegyike a tartalmaikat tekintve a közösségi életünk azon kútmérgezői, amelyek ugyan látszólag helyi ügyekkel foglalkoznak, de igazi céljuk – amelyet csak néhány személy érdekében követnek el – a rombolás, a lejáratás, a karaktergyilkosság és a zömében a jobboldali váci politikai személyiségek, aktorok „levadászása”.

Azt figyelhetjük meg, hogy mindhárom helyen nagyjából ugyanazok a trollok mozognak, és ugyanazok mocskolódnak a VácOnline-ra, a Váci Életre is, valamint Vác más közösségi felületein. Névtelen – hol alvó, hol újra aktivált, hol visszavont – önkéntes vagy fizetett ügynökökként működnek Vác közéletében, akikkel támaszt akarnak nyújtani a napjainkra már recsegő-ropogó, 2019-ben összetákolt városházi politikai szerkezet alá.

Kérjük olvasóinkat, figyeljék a jövőben azokat a párbeszédeket, kommenteket, ahol az alábbi trollok „dolgoznak”, ők azok a valódi Váci Arcnélküli Emberek, akik talán a legkártékonyabb szereplői a helyi közéletnek:

corleone matteo, ember jános, eszterga jános, farkas laura, hámori jenci, kerekes lászló, keresztesi gabi, kovács jézus, kurdi istván, marton béláné, meszes károly, navarra henrik, németh richárd, newfield tanner, parker richárd, váci béla

(Ennél azért jóval többen vannak, de „őróluk” tudjuk biztosan, hogy nagyjából kiket fednek le.)