ÍGY FOLYIK EL A VÁCIAK PÉNZE: NÉHÁNY ZEBRACSÍKOT FESTETTEK FEL 12,4 MILLIÓÉRT – A RENDŐRSÉG HŰTLEN KEZELÉS GYANÚJA MIATT NYOMOZ

Egészen pontosan négy zebrát és a hozzá tartozó világítást készíttették el Inotay Gergelyék 12,4 millió forintból. A beruházás ötlete dicséretes, hiszen szükség volt a kereszteződés biztonságosabbá tételére. De mégis mi került ezen ennyibe? A kérdést nem csak mi tettük fel, feljelentés is történt.

A város vezetői a jól végzett munka örömével sétálnak át a ma már rendőrség által is vizsgált zebrán – Fotó: vac.hu

Korábban már beszámoltunk arról – nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy lássuk –, egy csapnivaló kivitelezői munkát vett át a Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester vezette önkormányzat, miután a Telep utca-Deákvári fasor-Kosdi út kereszteződésében egy körforgalmat fejeztek be, amihez immár akadálymentesítő lejárók és  zebrák is elkészültek.

Érdemes megnézni a fotókat, hogy mindez milyen minőségben történt.

„Az év elején elfogadott költségvetésben még csak 10 milliós költséggel számoltak, de a pályáztatás során kiderült: az emelkedő árak miatt további milliókkal kell kiegészíteni az összeget. Végül 12,4 millió forintból valósult meg a négy zebra és a hozzá tartozó, előírásoknak megfelelő világítás.”számol be a váci önkormányzat.

Túlárazás, ellenőrzés hiánya, nem megfelelő minőségű kivitelezés

– többek között ezeket az aggályokat sorolta fel a VácOnline-nak Csereklye Károly, a Váci Szívvel Mozgalom képviselője a Kosdi úti körforgalom kapcsán. A képviselő több ügyben is feljelentést tett.

Úgy fogalmazott: „a Kosdi úti körforgalommal kapcsolatban is komoly aggályaink vannak, hiszen minimum túlárazás történt, de hogy a munkálatokat az égadta világon senki nem ellenőrizte, annyi bizonyos. Véleményünk szerint biztosra vehető, hogy az elvégzett munka minősége nem megfelelő, valamint úgy tűnik, hogy amit a számlán feltüntettek, nem fedi a műszaki tartalmat.”

A képviselő a feljelentést megtette, jelenleg ismeretlen tettes ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Szentendrei Rendőrkapitányság.

Mint a határozat indoklásában olvasható:

„Csereklye Károly, váci önkormányzati képviselő feljelentést tett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály előtt ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt, mivel álláspontja szerint két váci önkormányzati beruházásnál – a Vác, Kosdi úti körforgalom megépítése, valamint a Radnóti úti buszmegálló áthelyezése során – túlárazás történt, azaz az önkormányzat felé benyújtott pályázatban szereplő és a később számlázott kivitelezési költség lényeges mértékben meghaladja a ténylegesen elvégzett munka mennyiségét és értékét, amely miatt Vác Város Önkormányzatát jelentős vagyoni kár érte.”

***

A Radnóti úti buszmegálló vélhető túlárazásával kapcsolatban itt írtunk korábban:

ÍGY FOLYIK EL A VÁCIAK PÉNZE: HATSZOROSRA EMELT ÁRON ÚJÍTANÁNAK FEL INOTAYÉK EGY BUSZMEGÁLLÓT