BESZÉLGETÉS VARGA JUDITTAL AZ IDEI VÁLASZTÁS JELENTŐSÉGÉRŐL, A LIBERÁLIS VÉLEMÉNY DIKTATÚRÁRÓL ÉS A NEMZETEK EURÓPÁJA ESZMÉJÉRŐL

A Váci Polgári Estek kisvárosunk azon egyik legrangosabb fóruma, ahol a nemzeti-konzervatív értékrendű váci és környékbeli polgárok találkozhatnak Rétvári Bence képviselő társaságában a magyar szellemi élet valamint a hazai politika legkiválóbb személyiségeivel. A legutóbbi csütörtöki alkalommal Varga Judit – jogász, politikus, egykor a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, jelenleg Magyarország igazságügyi minisztere – látogatott el a váci Piarista Kilátó impozáns, ezúttal is érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt nagytermébe.

A miniszter asszony a találkozó előtt egy rövid epizód erejéig a képviselő úr „Rétvári Rétes” streetfood pultjáról szolgálta ki friss, ropogós rétessel az összejövetelre érkező vendégeket, akikkel egy pár szó erejéig a politika nagy és a hétköznapi élet apró dolgairól is eszmét cserélhettek. Szemmel láthatóan ez a szerep sem állt messze a hétköznapi életben egyébként Magyarország súlyos sorsfordító kérdéseire válaszokat adó miniszterünktől.

Rétvári Bence és Varga Judit friss rétessel kínálja az estre érkező vendégeket – Fotó: VácOnline

A nagyteremben Rétvári Bence köszöntötte a miniszter asszonyt valamint a kétszáz főnyi közönséget, aki meleg szeretettel fogadta a magyar kormány egyik legfontosabb tárcájának vezetőjét, és egyúttal egyik legnépszerűbb miniszterét.

Köszönjük szépen, hogy itt vannak a Váci Polgári Esteken! Nagy szeretettel köszöntök minden sötétben tartott, trágyával etetett gombát, akik itt vidéken buták és tudatlanok, éppen ezért örökbe fogadják őket a budapestiek, akik majd felvilágosítják önöket arról, hogy pontosan mit is kell gondolni – kezdte ironikusan a vendéglátó, térségünk országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter hírhedt, vidékieket érintő sértegetéseit felidézve. Kitüntetett szeretettel köszöntöm Varga Judit minisztert, aki nem csak a brüsszeli csatatereken edződött, hanem az imént a rétes buszban is rögtön föltalálta magát és finom rétesekkel kápráztatta el önöket.

Rétvári Bence és Varga Judit a közel kétszáz fős közönség előtt beszélgettek – Fotó: VácOnline

Varga Judit, egy igazi borsodi! – folytatta a miniszter asszony bemutatását a vendéglátó és az est moderátora, aki egyébként civilben az EMMI államtitkára is –, Miskolcról érkező minisztere a magyar kormánynak, akinek három fiúgyermeke van, valamint egyedüliként több szakképesítése és diplomája van, mint talán egy-egy baloldali frakciónak együtt, hiszen nemcsak köztársasági ösztöndíjas volt, jogot végzett, letette a jogi szakvizsgáját, sőt még energiajogi szakképesítést is szerzett. Volt ügyvédjelölt, bírósági fogalmazó, dolgozott az Európai Parlamentben. Volt államtitkár a Miniszterelnökségen, 2019 óta pedig igazságügyi miniszter. A nyelvtudása nem hiperpasszív, hanem hiperaktív. Nemcsak magyarul, hanem angolul, franciául, németül és spanyolul is tud. Mindemellett még a brüsszeli női futballcsapatnak is tagja, Miskolcon a kosárlabda csapatnak is kapitánya volt, emellett pedig zongorázik és hegedül, úgyhogy most bízunk benne, hogy együtt tudjuk elhúzni a baloldal nótáját –  zárta a szívélyes köszöntést Rétvári Bence, amely után bele is kezdtek egy kétórás beszélgetésbe közéletünk égető kérdéseiről, miközben pár személyes epizódot is megtudhattak az érdeklődők az igazságügyi miniszter hétköznapjaiból.

A miniszter asszony elsőként arról beszélt, hogy ez még csak az első kampánya, és végtelenül tiszteli azokat, akik a vállukon viszik majd a munkát az utcákon, a piacon, a lépcsőházakban, és bárhol, ahol kiállnak a polgári kormány értékei mellett.

Varga Judit szívesen válaszolt a vendégek kérdéseire – Fotó: VácOnline

Kérdésre a gyermekkori élményeit elevenítette fel, amikor másokért kiállt és igazságvágya már diákkorában minden mást felülírt. Az igazságért ma is minden küzdelmet vállal, ilyen nevelést kapott, erre tanította a sport, a pontosságra pedig a hegedű, amelyet nem szabad hamisan megszólaltatni.

2006 októbere volt az a pillanat, amely végképp megszilárdította a baloldalról való gondolkodását. A férje által alapított Ne féljetek alapítvány által igyekeztek sokat tenni azért, hogy a 2006-os rendőrterror személyi sérültjeit azonnali kártalanításhoz segítsék.

Brüsszeli munkája során később azt tapasztalta meg, hogy a nyugat mennyire hamis színben tünteti fel Közép-Európát. Kezdetben még azt hitte, hogy primer tudatlanság, aztán rá kellett döbbennie, hogy sokszor tudatos hazudozás mindaz, amit rólunk állítanak. A 2010 előtti, a nemzetközi érdekek szolgalelkű kiszolgálóival szemben 2010-től a nemzeti érdekekért végsőkig küzdő, keresztény konzervatív kormánnyal találkozott Brüsszel, amellyel az ottani bürokraták szerint csak a „baj van”, bár a lengyelekkel egyetemben ugyan mindig tárgyalásra késznek mutatkoznak, de a behódolásra sohasem hajlandóak.

Fantasztikusan gazdag, de egyúttal elszomorító élményanyag gyűlt össze azokban, akik éveket töltöttek Brüsszelben. Látniuk kellett, ahogy Nyugat-Európa mint gyengül el, egyre sebezhetőbbé válik, de még gazdag, és éppen ezért nem érzi meg a veszélyt. Ékes bizonyítéka ennek a 2016-os brüsszeli terrortámadás március 22-én.

Mi itt még Közép-Európában dönthetünk arról, hogy veszélyeztetjük-e saját kultúránkat, európai identitásunkat, akarunk-e párhuzamos társadalmat vagy nem? Európa nyugati felén ez már sajnos visszafordíthatatlanul eldőlt.

Fotó: VácOnline

Számos kérdésben kifejtette Varga Judit, hogy liberális véleménydiktatúra van, az identitást vesztett baloldal nagyon sok kérdésben furcsa túlzásokba esik. A XXI. század elejére a neoliberálisok váltak szinte a legkirekesztőbbekké, hiszen ha nem azt mondják, amit ők gondolnak, akkor szélsőségesen nem tudják elfogadni a tőlük eltérő véleményeket. Ez uralja az egész nyugat-európai, de az amerikai, észak-amerikai sajtót is, és megtanulták a politikusaik, hogy ha nem felelnek meg ennek a „buborék elvárásnak”, ennek a vélemény hegemóniának, akkor kiírják őket a teljes politikai életből.

Reményt hazánknak azért az adja, hogy nem vagyunk egyedül, a lengyelekkel teljes véleményazonosságban vagyunk, de a V4-k is óriási erő, hiszen a 450 milliós EU-ban mi 60 milliónyian vagyunk és várható, hogy mások is kezdenek felébredni Európában, a világban.

Igazságügy miniszterként számos kezdeményezése mellett most a legbüszkébb az áldozatsegítő országos hálózat kiépítésére. Cél az lenne, hogy 24 órán belül mindenki számára elérhető áldozatsegítő vonal épüljön ki, és minden megyében felépüljenek az áldozatsegítő központok is. Ebben óriási segítséget nyújtanak az egyházak és a civil szervezetek. Ahogy a környezetvédelemnek, a klímapolitikának, úgy az áldozatvédelemnek is valójában a konzervatív politika az igazi „terepe”, érdemes tehát a polgári kormánynak valódi tettekkel bizonyítani a liberálisokkal szemben, hogy nem csupán ideologizálnak, hanem hathatósan segítenek a kapcsolati erőszaknak vagy más abúzusnak kitetteken.

Szó volt még a gyorsan elszálló, de valójában kétórányi beszélgetésben

  • a család fontosságáról,
  • a családok és főként gyermekeink védelméről az LMBT propagandával szemben,
  • Brüsszel egyre terméketlenebb jogállamiságról szóló politikai vádjairól,
  • a nemzetek Európája eszméjéről,
  • hazánk stabil kiállásáról a keresztény európai értékek mellett,
  • az egyetlen helyesnek tűnő migrációs politikánkról,
  • Magyarország példaértékű segélymisszióiról,
  • az értelmiség és az útkereső fiatalok tendenciaszerűen megforduló hazavándorlásáról…

Varga Judit kifejtette a beszélgetés végén, hogy a mai Európa minden vergődése és gyengesége ellenére töretlenül és elkötelezetten hisz a demokráciában, úgyhogy a választási eredmény erős felhatalmazásával szemben soha nem fog és nem is tud ellenérveket felhozni. Tehát április 3-án nincs más dolgunk, menjünk el mindannyian és bizonyítsuk be számukra újra, hogy Magyarország e három választás után sem kíván letérni az általa megkezdett, és egyre több európai polgár számára is példaértékűnek tekintett útjáról.

Fotó: VácOnline

A jó hangulatú, barátságos est a végén vastapssal, egy kis dunakanyari ajándékkal és közös fényképezkedéssel zárult, és persze azzal a reménnyel, hogy a térség és egyúttal hazánk polgárai továbbra is előre és nem hátra kívánnak menni.