ÍGY MENTEGETI AZ ÖNKORMÁNYZATI TELEVÍZIÓ A VÁCI NÁCI KÉPVISELŐKET

Az ESTV, a városházi propaganda „zászlóshajója” az utóbbi hetekben a közszolgálatiságnak még a látszatát is feladva, úgy tűnik, teljes mellszélességgel beszállt Inotay kampányába, sorra jönnek ki a baloldali jelöltet népszerűsítő videói. A váciak egy részét persze joggal háboríthatja fel az, hogy a város közpénzből finanszírozott televíziója ennyire szemérmetlenül ontja a politikai elfogultsága munkáit, azonban legutóbb olyan határátlépés történt a váci zsinagóga kertjében megrendezett holokauszt megemlékezésről készült riportjuk során, amely már többet ér egy rosszalló fejcsóválásnál. Az ESTV ebben az anyagában a jobbikosok támogatásával induló Inotay narratíváját követve nyíltan MENTEGETTE a két jobbikos, „váci nácikként” elhíresült képviselőt, Fehér Zsoltot és Tótváradi-Nagy Bencét.

Ez hangzott el: „A Jobbik helyi elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy Tótváradi a Facebook-on írásban, a testületi ülésen pedig szóban már bocsánatot kért gyerekkori posztjaiért. (A legsúlyosabbak NEM gyerekkoriak voltak! – a szerk.) Fehér Zsolt azt írja, hogy sajnálattal vette tudomásul, hogy a 20. század egyik legszörnyűbb népirtására való megemlékezést egyoldalú pártpolitikai célokra használták fel a felszólalók.”

Majd kettős mérce használatával vádolta meg a műsor Turai Jánost, a megemlékezést szervező helyi zsidó hitközség elnökét, ezzel hallgatólagosan elvéve egy holokauszt túlélőtől az antiszemita kijelentések súlyának megítélésének kompetenciáját.

Ha ez nem botrány, akkor semmi sem!