AZ APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA TANÁRA KAPTA A MÉDIA A CSALÁDÉRT ALAPÍTVÁNY 2021-ES PÁLYÁZATÁNAK KÖZÖNSÉGDÍJÁT

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola neveléstudományi tanszékének tanára, a Vác Online-nak is többször nyilatkozó Uzsaly Zoltán Sándorné dr. Pécsi Rita főiskolai tanár nyerte el a közönségdíjat a Média a Családért Alapítvány 2021-es díjpályázatán.

A családi élettel összefüggő, kiemelkedő publikációk elismerését célzó, másfél évtizedes múltú kiírás tavalyi pályázatát lezáró díjkiosztó eseménynek a Magyar Állami Operaház Kőbányán található impozáns EIFFEL Műhelyház épülete adott otthont.

A 2021. év jelöltjeire a közönség 2022. január 10. éjfélig adhatta le voksát az alapítvány honlapján.

A szakmai zsűri a megjelenéseket havonta szemlézi, és minden hónapban egy írást és szerzőjét díjazza és jelöli egyúttal az évet záró díjkiosztóra, szeptember hónapban Uzsalyné dr. Pécsi Rita került a jelöltek közé „Beteljesedés vagy leépülés? A második félidő dönt!” című, az Új Ember című hetilapban és a Magyar Kurír portálon megjelent publikációjáért.

Uzsaly Zoltánné dr. Pécsi Rita főiskolai tanár – Fotó: MagyarKurír

A 2021. évi kiírás szakmai díját – melyet Kácsor Zsolt nyert el Irigység című, a Népszavában megjelent írásáért – Lévai Anikó adta át, s Orbán Viktor miniszterelnök felesége hangsúlyozta, hogy a Média a Családért Alapítvány olyan cselekvő közösség, amely építeni tud rombolás helyett, arra az alapvetésre fókuszálva, hogy egy jobb világnak a legfontosabb alkotóeleme az a kicsi sejt, amelyet családnak nevezünk, mert –  első körben – ott éljük meg a szeretetet és ott érezzük magunkat biztonságban.

A közönségdíjat Uzsaly Zoltán Sándorné dr. Pécsi Rita neveléskutató, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola neveléstudományi tanszékének tanára vehette át azon írásáért, melyben Ferenc pápa azon döntésére reflektált, mellyel az egyházfő életre hívta az idősek világnapját.

(A Média a Családért Alapítvány – szakmai zsűrizéssel és közönségszavazással – 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra. 2016-tól a külhoni magyar írásokat is szemlézik és díjazzák.)

Ribáry Zoltán