A VÁROSVEZETÉS TITKOLJA TÓTVÁRADI-NAGY BENCE VEZETŐI ÁLLÁSAIT

Mint arról hírt adtunk, a győzelmük után csak egy nagyváros működtetéséhez szükséges három alpolgármesterrel jutalmazták meg magukat, majd még 2019-ben szépen kistafíroztatta magát a baloldali városvezetés először felügyelőbizottsági tagságokkal, azután bizottsági tagságokkal (a jobboldaliakat szinte mindenhonnan kiszorítva!), cafeteriával kényeztették el idén év végén magukat, 2022. január elején egy kiadós béremelést szavaztak meg maguknak, és a mohóság egyféle új tobzódásaként önkormányzati cégek élére teszik be képviselőiket: év elején Tótváradi-Nagy Bence vezetői állást kapott egy önkormányzati fenntartású szociális intézményben, novemberben pedig Rozmaring Sándor nyugdíjasként is irányítói pozícióhoz jutott a Városfejlesztő Kft.-nél.

Lapunk sajtókérdést tett fel a városházának, és ahogyan már megszokhattuk, megint nem válaszoltak rá, újra a titkolózást választották, pedig egyik legerősebb ígéretük az átláthatóság volt.

Matkovich Ilona ezeket a kérdéseinket hagyta válasz nélkül:

  • Milyen végzettséggel vették fel a Szociális Szolgáltatások Házába vezetőnek Tótváradi-Nagy Bencét?
  • Érdeklődünk az iránt is, hogy ezt az állást meghirdette-e a városháza?
  • Mekkora fizetést kapott?
  • Miért kellett távoznia?

Tehát a városháza egyértelműen titkolja a saját választópolgárai előtt

  • hogy Tótváradi-Nagy milyen végzettséggel került a Szociális Szolgáltatások Házába vezetői státuszba,
  • titkolja, hogy megpályáztatták-e a státuszát,
  • titkolja az Összefogás képviselőjének e kiegészítő bérének összegét,
  • titkolja, hogy aztán szeptember körül miért távozott…

Tudomásunk szerint egyébként ez egy korábban nem létező álláshely volt, amit Tótváradi-Nagy betöltött a Szociális Szolgáltatások Házában, amit külön neki kreálták, egyértelműen a spórolás és a racionalizálás jegyében, ami miatt indokolt volt a két intézmény összevonása.

Tótváradi-Nagy Bence közös megegyezéssel távozott a Váci Család- és Gyermekjóléti Központtól

Arról a Tótváradi-Nagy Bencéről – akinek állásáról „elfelejtette” értesíteni Matkovich és az ezért a területért felelős Inotay a polgárokat, majd arról is, hogy már nem dolgozik ott – egyelőre az a megerősítetlen friss hírünk, hogy

az összevont családsegítő központi kifizetőhelye után immár az uszodában Gulyás Zoltán ügyvezető helyettese lett.

(Maga Gulyás kinevezése kapcsán is feltettük akkoriban a kérdést, hogy vajon a városvezetőhöz fűződő viszony volt-e a „szakmai” döntés mozgatója? Járja Andrea, a Szociális Szolgáltatások Háza vezetője és Gulyás Zoltán, az uszoda vezetője amúgy házasok, és most ők cseréltek Tótváradi személyében egy mindenhova is alkalmas vezetőt.)

Amennyiben ez az információ igaz, akkor Tótváradi egy olyan munkaerő-dzsolidzsóker, aki bármilyen önkormányzati tulajdonban lévő cég vezetői állásának betöltésére alkalmas.

Kérdéseink – immár kikerülve a sajtókérdés formaságát:

  • milyen végzettséggel vették fel vezetőnek az uszodába Tótváradi-Nagy Bencét,
  • volt-e eleve egy ilyen státusz, vagy kreálni kellett a sokoldalú tehetségnek egyet,
  • érdeklődünk az iránt is, hogy ezt az állást meghirdette-e a városháza,
  • mekkora fizetést kap,
  • tervezik-e, hogy további állásokat adományozzanak neki?

S ha már itt tartunk, melyik Összefogás frakcióbeli képviselő lesz a soron következő, aki hamarosan fizetéskiegészítő vezetői állást fog kapni a városházától?

Az átláthatóságnak még a látszatát is kerülve Tótváradi-Nagy Bence úgy kapott hónapokon keresztül bérezést a Szociális Szolgáltatások Házában, hogy neve nem szerepelt a honlapon, s amennyiben most valóban az uszodai állást tölti be, akkor ezen hivatalos weboldalak is mélyen hallgatnak erről, hiszen azokon sincs fenn a neve. Egyébként hosszas keresés után egyik pozícióba való helyezésének sincs nyoma a hivatalos városházi dokumentumokban. (Mondjuk, rettenetes a városháza anyagai között keresni, mert 100 km-es körzetben nincs a felhasználókkal ennyire barátságtalanul bánó települési dokumentumtár.)

Van tehát némi bizonytalanság, de annyi viszont egészen biztos, hogy a nyíltan zsidózó, megbánást nem tanúsító Tótváradi-Nagy Bence ma a városháza azon Jolly Jokere, aki bármilyen zsíros önkormányzati állásba beejtőernyőztethető.