FUTBALL: EREDMÉNYES FELKÉSZÜLÉS, TOVÁBBRA IS VERETLEN A VÁC FC

Kér edző mérkőzéssel folytatódott a Duna-parti együttes felkészülése a tavaszi szezonra. Csank János tanítványai a Budaörs elleni bravúros győzelem után újabb két találkozót vettek sikerrel az elmúlt héten. Ez mindenképpen biztató arra nézve, hogy a gárda az NB III Közép-csoportjában stabil középcsapattá tudjon válni a bajnokság második felében.

A legutóbbi hétvégén az ugyancsak a harmadosztályban, csak a Keleti-csoportban szereplő Újpest FC II otthonában vendégeskedett a váci együttes. A budapesti Tábor utcai létesítményben rendezték a találkozót szombat délelőtt, ahol a Mundi Viktor által irányított Újpest második számú csapata volt az ellenfél. Fokozott érdeklődés mellett kezdődött a barátságos összecsapás, az első félidőben Tóth Milán góljával előnybe került a Vác FC. A fordulást követően ezt az előnyét egy öngóllal duplázta meg Csank János együttese. A szünetet követően pályára lépett a váciak két U-19-es játékosa, Konkoly Leon és Cs. Nagy Márton, akik a vezetőedző döntése alapján a felnőtt kerettel készülhetnek a továbbiakban. Bár az újpestiek szépíteni tudtak a másodikban, többre nem futotta az erejükből, így a Duna-partiak győzelemmel zártak a felkészülési találkozót.

Újpest FC II–Vác FC 1–2 (0–1)

Budapest, Tábor utca.

Vác: Flamich – Purzsa, Kasza, Lukács K., Földi M. – Zámbó, Balga, Sorecz – Mertse, Tóth M., Tóth D. Csereként pályára lépett: Molnár L., Vén B., Stefán, Konkoly, Torda, Cs. Nagy. Szakmai igazgató: Csank János

Váci gólszerzők: Tóth M. és újpesti öngól.

Szerdán este folytatódott az edzőmeccsek sora, ekkor a váciak a Heves megye első osztályban szereplő Gyöngyösi AK otthonába látogattak. Ezt a mérkőzést műfüves pályán rendezték, az első félidőben a nagyobb iram és sok kialakított váci lehetőség ellenére nem születettek gólok. A fordulást követően már érvényesült a magasabb osztályú Vác FC fölénye, Tóth Milán révén megszerezték vezetést, majd a hajrában Balga Balázs is betalált, így 2-0-s győzelmet arattak a Gyöngyösiek otthonában Csank János fiai.

A Budaörs elleni siker után továbbra is veretlenek a Duna-partiak az edzőmérkőzéseken úgy, hogy Csank mester még az utánpótlás keretből is lehetőséget tudott adni játékosainak. Sok pozitív jelet lehetett felfedezni eddig a felkészülés során a csapat játékát illetően, amely önbizalmat adhat a sikeres tavaszi folytatásra a bajnokságban.

GYÖNGYÖSI AK–VÁC FC 0–2 (0–0)

Gyöngyös, műfüves pálya.

VÁC: Molnár L. – Purzsa, Kasza, Lukács K., Földi M. – Nagy Z., Zámbó, Sorecz – Tóth D., Tóth M., Vén B. Csereként pályára lépett: Flamich, Konkoly, Balga, Torda

Gólszerző: Tóth M., Balga

A Vác FC a Kecskemét ellen lép pályára a hétvégén edzőmérkőzés keretében Kecskeméten.