MOKÁNSZKY ZOLTÁN SZERINT IGAZSÁGTALAN, AZ URAMBÁTYÁM RENDSZERT MEGERŐSÍTŐ DÖNTÉST HOZOTT A BALOLDALI TESTÜLET

A csütörtöki testületi ülés után lapunk megkereste Mokánszky Zoltán képviselőt (FIDESZ-KDNP), hogy kommentálja azt a döntést, amelyben arról határozott a baloldali többségű testület, hogy a váci Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye szaktanácsadói pozícióban is lévő igazgatóhelyettese részére kivételesen kedvező lakást biztosítottak.

Felháborító, hogy még a saját baloldali értékeiknek is ellentmondó döntést hoztak meg akkor, amikor egy városi tulajdonú, 42 négyzetméteres, 25.378 Ft/hó bérleti díjú lakást adnak ki az egyik vezetőnek, akinek az összes javadalma több százezer forint, állítólag  félmillió forint felett van, és bőven megengedhetné magának a piaci alapú lakásbérlést. Számomra az volt a legfelháborítóbb, hogy nem egy bölcsődei kétkezi, kis keresetű dolgozó kap ilyen városi kedvezményt, hanem aki hű embere a mostani vezetésnek. Nem jellemző Matkovich Ilonára, a szájzár rendelet egyik megalkotójára, hogy ne rendszerhű emberei legyenek a fontos városi pozíciókban, ráadásul az intézmény szaktanácsadója sok-sok jelét adta rajongó lájkjaival annak, hogy mi várható e téren tőle.

Tényleg nincs egy rászoruló dolgozója sem ennek az intézménynek, aki valóban rászolgálna egy ilyenféle kedvező bérleti díjú lakásra?

Ne feledjük el, abban a városban történik mindez, ahol hosszú sorban állnak az önkormányzati bérlakásokra várakozók, sok egyedülálló szülő, egyedül nevelő többgyerekes anya kénytelen piaci alapon lakást bérelni.

Azért kértem név szerinti szavazást is, hogy derüljön ki minden váci szavazópolgár számára, hogy az Inotay által oly sokszor emlegetett urambátyám világ felszámolásáért dolgozik, de abban a pillanatban, ahogy tényleges döntést kellene hozni, az általa mondottakkal ellentétesen cselekszik. Indítványomat leszavazták, de immár név nélkül, a baloldali frakció egészén marad lemoshatatlanul, hogy meghozták ezt a vérlázító döntést.

A területért felelős alpolgármester, Inotay Gergely is úgy nyomta meg a gombot, mintha valamilyen nagyszerűt tett volna a váci emberekért.

***

Ahogy közadatként megkapjuk az igazgatóhelyettes jövedelmét, azt is nyilvánosságra hozzuk.