ÍGY FOLYIK EL A VÁCIAK PÉNZE: HOL LEHET 345 MILLIÓ FORINT?

Vác önkormányzata 398 millió forintot kapott az államtól. Azt tudjuk, hogy ebből Inotay Gergelyék 53 millió forintot költöttek a Budapesti főút felújítására (bár, ha jobban megnézzük, csak félmunkát végeztek), de vajon hol lehet a maradék 345 millió? Mutatjuk, hogy jöttek ki ezek a számok!

A kormány a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a helyi iparűzési adó rendszerén keresztül is támogatja, és ezzel együtt megvizsgálta a huszonötezer főnél nagyobb lakosságszámú települések önkormányzatai támogatásának lehetőségét, melynek alapján:

  • Vác a Városháza felújítására 200 millió forintot,
  • a Sirály utcai óvoda bővítésére 85 millió forintot,
  • az Újhegyi úti óvoda bővítésére 95 millió forintot és
  • a Kölcsey utcai óvoda vízszigetelésének cseréjére 18 millió forint támogatást kapott.
2. melléklet az 1271/2021. (V. 17.) Korm. határozathoz Huszonötezer főnél nagyobb települések önkormányzatainak fejlesztési támogatása

Bár ezt az összeget az önkormányzat meghatározott feladatokra fordíthatta,

a támogatásnak köszönhetően így majdnem 400 millió forinttal több maradhatott a város kasszájában, amit helyi fejlesztésekre lehet (lehetne) fordítani. Ebből azért még túl sok mindent nem láttunk!

Mint, ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Budapesti főút felújítására 53 millió forintot költöttek Inotayék. Emlékezetes az a kép, ahol a baloldal jelöltje büszkén állt az út szélén, egy oszlopnak támasztott táblán pedig ott díszelgett az elvégzett (fél)munka sikere. Erről egyébként korábbi írásunkban találnak fotókat, érdemes megnézni, hogy milyen minőséggel vették át az eddigi legdrágább, leginkább favorizált váci beruházást.

Vajon hol lehet az államtól kapott összeg többi része? Egész pontosan 345 millió forint?