INOTAY ÉS MÁRKI-ZAY: ELTÖRÖLNÉK A GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNYT

Márki-Zay Péter még december elején nyilatkozott a köztévé híradójának, és egyértelművé tette, hogy kormányra kerülve eltörölné a gyermekvédelmi törvényt. Érdemes Vácon is e szavakra odafigyelni, hiszen Inotay Gergely, Gyurcsány helyi embereként Márki-Zay Péter mellett tett hitet.

Idézzük Inotayt, miként kötelezte el magát Márki-Zay politikája mellé:

„Szívesen dolgozok együtt a térség érdekében bárkivel, de ÉN ŐT TÁMOGATOM.”

Mint ismert, a jogszabály a kiskorúakat védi a szexuális fejlődésüket befolyásoló, például a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól is. A törvény megtiltja, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak. Az M1-nek adott nyilatkozatában

Márki-Zay ostoba kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit.

Gyakorlatilag elismerte, hogy beengedné az iskolába a gyerekek számára káros propagandát, és ezzel megszüntetné a szülőknek azt a jogát, hogy ők dönthessenek a gyermek neveléséről és jövőjéről.

A hódmezővásárhelyi polgármester a BBC-nek nyilatkozva azt is kifejtette, hogy megválasztása esetén engedélyezné Magyarországon a melegházasságot.

Közölte: ez nincs ellentétben hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus. Gyurcsány Ferenc egyébként már a 2014-es választások előtt arról beszélt, hogy megválasztása esetén engedélyezné az azonos neműek házasságát.

A váci alpolgármester is ellentmondásos nézeteket vall ezen a téren, Inotay Gergely, a volt katolikus hitoktató a szexuális kisebbségek jogait félti. Az ellenzéki pártok váci országgyűlési képviselő-jelöltje számára a szexuális kisebbségek féltése fontosabb, mint az egyház tanítása vagy a család, ahol az apa férfi és az anya nő. Az esetre reagálva Dr. Osztie Zoltán katolikus pap és teológiatanár az egyház tanítására alapozva cáfolta Inotayt.

Forrás: Mandiner