A SIRALMAS VÁROSI ÖSSZKÉP, ELLENTMOND A KÉPVISELŐK ÖNFÉNYEZŐ DICSHIMNUSZAINAK

Miközben egyre-másra önfényező sajtótájékoztatókat tartanak a városházi szivárványkoalíció körzeti képviselői az elmúlt időszakban, a múlt évben elért eredményekről, megvalósított fejlesztésekről, a lakosságnak egyre inkább az lehet az érzése, hogy a hölgyek-urak valamilyen párhuzamos valóságot élnek meg, mert az igazi rögvalóság pusztulás és elhanyagoltság – írja egy olvasónk egy minapi szemléző városjárásának tapasztalatáról.

Olvasónk így folytatja helyzetjelentését:

Ha valaki vasat akar gyűjteni, érdemes felkeresnie a vasútállomásnál lévő kerékpártárolót, ott folyamatosan igen sok elhagyott, rozsdásodó drótszamarat lehet találni. A jelek szerint siralmas látványuk egyáltalán nem zavarja a városvezetőket, a körzeti képviselőt. Tapasztalva ízlésficamukat (lásd: főtéri gagyi körhinta, papundekli házfalak) arra következtethetünk, hogy talán még tetszenek is nekik.

A szemétszállítás hiányosságait is folyamatosan szóvá lehet tenni, borzalmas az összkép, az a látszat, hogy ennek az egyik legfontosabb önkormányzati feladatnak a megoldása meghaladja a Matkovich-csapat képességeit.

Az adott körzetek képviselői rendre elfelejtenek tájékoztatást adni változásokról, veszélyekről.
Például épp az orrom előtt zuhant le egy jó adag vakolat egy házfalról a Földváry téren, és jól látható, hogy több más felületről is bármikor leszakadhatnak adagok, de úgy láttam, hogy nem láthattam semmiféle figyelmeztetést kifüggesztve, szerintem egy képviselőnek ilyen dolgokra is oda kellene figyelni.