A BALOLDAL SAJÁT MANDÁTUMBECSLÉSE SZERINT IS INOTAY VESZÍT

A TaktikaiSzavazás.hu oldal „megtette tétjeit”, azaz térinformatikai előrejelzéseket dolgozott ki, hogy a mostani adatok alapján várhatóan miképpen alakul a 2022-es választás eredménye. Az oldal létrehozója publikálta az előző „jóslatait”, amelyek zömében igazolták a tippjeit. Az alábbiakban közölt lista és térkép megmutatja, hogy az egyes választókerületekben kik a közös ellenzéki, és várhatóan kik lesznek a Fidesz jelöltjei, illetve hogy melyik fél a szavazatok hány százalékára számíthat választókerületenként.

Az előrejelzése szerint PEST megye 4. sz. vk-ben Rétvári Bence szerezheti meg a szavazatok 49.54%-át, Inotay Gergely (Jobbik) 43.93%-át, a Mi Hazánk 2.99%-át, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a 2.54%-át, azaz a baloldal saját mandátumbecslése szerint is Inotay vesztésre áll.

***

Sanyó Ádám adatelemző 2009 óta tevékenykedik politikai és civil aktivistaként, a 2022-es országgyűlési kampány lesz a nyolcadik, amelyben részt vesz. A 2015-ös angliai választások óta foglalkozik választási előrejelzések kutatásával, mandátumbecsléssel. Angliában nagy hagyománya van az ilyesféle előrejelzéseknek, a szerző ennek meghonosításának szándékával hozta létre a TaktikaiSzavazás.hu oldalt.