SÚLYOS VANDALIZMUS VÁCOTT

Olvasóink bizonyára tisztában vannak azzal, hogy a liberális életfelfogás olykor sajátságos művészeti elemekkel jelenik meg, amelyeket normális, épeszű ember nehezen tud kezelni és annak elismerést tulajdonítani – írja egy városbarát olvasónk.

Fotó: olvasói fénykép

A múlt héten Vác belvárosában is lecsapott a hedonista-absztrakt és testet öltött a vasúti felüljáró néhány éve felújított aluljárójában.

2015-ben fejeződtek be a váci vasútállomás épületének felújításai, akkor készült el az aluljáró is. Kisebb-nagyobb falfirkák akadtak rajta, de a mostani grafittis-akció túlmegy minden határon. Nem kell hozzá kárszakértő képességekkel rendelkezni, hogy kimondjuk: a kár több százezres nagyságrendekben mérhető.

Fotó: olvasói fénykép

Az olvashatatlan, ocsmány feliratok közül egyetlen „Naker”-t lehet kibetűzni, mely a város egyéb pontjain is megjelenik, számos műemlék épületen a belvárosban. Megint egy lépéssel közelebb kerültünk az osztrák kisvároshoz… Pedig az igazság ezzel szemben az, hogy Vác egyre inkább hasonlít egy multikulturális városhoz, amely sokszínűségéhez az ilyen, valószínűsíthetően kábítószer mámorban készült urbánus művészi alkotások is hozzá tartoznak.

Fotó: olvasói fénykép

A szégyen valójában az, hogy az ilyen adottságokkal rendelkező, Duna-parti kisváros egyre jobban csúszik le, egyre mélyebbre.

Vajon mikor éri el azt a pontot, ahonnét már nincsen lejjebb?

Andrea

Fotó: olvasói fénykép