A VÁCI FIDESZ ÉS KDNP AZONNALI ELHATÁROLÓDÁSRA SZÓLÍTJA FEL INOTAY GERGELYT MÁRKI-ZAY PÉTER IDŐSEK HALÁLÁNAK ÖRÜLŐ KIJELENTÉSEI MIATT

Lapunkhoz eljuttatta a váci FIDESZ és KDNP a sajtóközleményét.

***

FIDESZ

„Az elmúlt napok szenzációját MZP botrányos kijelentése szolgáltatta, amelyben az idős emberek Covid alatti elhalálozását és a közvélemény-kutatók eredményeit helyezte párhuzamba. Inotay alpolgármester többször kijelentette, hogy azonosul az ellenzék miniszterelnök jelöltjének gondolataival.

A váci Fidesz szervezet nevében felszólítom az ellenzéki összefogás képviselő-jelöltjét Inotay Gergelyt, hogy határolódjon el ettől a kijelentéstől, mellyel minden magyar idős embert megsértett Márki-Zay Péter.

Városunk 2013-ban elnyerte az „idősbarát önkormányzat” megtisztelő címet és ez a cím kötelességekkel is jár!”

Szádoczki Imre, FIDESZ elnök

***

KDNP

„Még csak pár nap telt el 2022. évből, de Márki-Zay Péter ott folytatja az emberek kíméletlen minősítését, sértegetését, ahol a tavalyi évben abbahagyta. 

MZP most botrányt keltve éppen az idősek halálával élcelődik. Ezen halálkampány kifejezi az egész baloldal gondolkodásmódját. Vác Városának Önkormányzata az idős politikájának tevékenységéért, vagyis az idősek társadalmi megbecsüléséért tett kimagasló teljesítményéért 2013-ban kiérdemelte az „Idősbarát Önkormányzat Díj” elnyerését. A megtisztelő cím örököseként városunk jelenlegi vezetését is maradéktalanul tiszteletre kötelezi az elismerés.

Ezért a KDNP váci szervezete nevében felszólítom Inotay Gergely Ábel alpolgármestert, hogy határolódjon el a nyilvánosság előtt Márki-Zay Péter időseket mélységesen bántó kijelentésétől.”

Kriksz István, KDNP elnök

***

INOTAY EGYÜTT ÖRÜL MÁRKI-ZAYVAL AZ IDŐS EMBEREK HALÁLÁNAK?