VANNAK, AKIKNEK REGŐCZI ATYA NEVE NEM LÉNYEGES, DE VALÓJÁBAN AZ ÖVÉKÉ FELEJTHETŐ

Azt már soha senki nem moshatja le a mostani váci város-vezetőkről (köztük elsősorban a „papírhittantanárról”, netán többször bérmálkozó, mint fésülködő, fogat mosó, egyéb mindennapi dolgokat végző Inotay Gergely alpolgármesterről), miszerint elvetették, hogy közterület elnevezésével még inkább egyenlőségjelet vonhasson a közvélemény a Világ Igaza díjjal is elismert Regőczi István atya és váci emlékezete közé – fogalmaz olvasónk szerkesztőségünknek küldött, sarkos vélemény írásában.

Így folytatódik a levél:

„Nagy lehetőség, nagy szó lehetett volna a váci önkormányzati elismerés azon összeállásban, hogy mindeközben szinte valóságos csoda történik a szentéletű pap, az árvák gyámola, Isten vándora nevében, hiszen a róla elnevezett, a covid-árvák támogatására életre hívott alapítvány támogatására ritkán látott összefogás bontakozott ki, többek között a közmédia »Jónak lenni jó!« kampánya révén. Bulvárosan fogalmazva tehát végérvényesen

kihagytak egy hatalmas ziccert a városházi szivárványos hölgyek/urak, hogy a mostaninál valamivel jobb színben tetszeleghessenek. Hát, ez a hajó elment nekik, végleg, nincs esélyük a helyzet mentegetésére, minden magyarázkodásuk teljesen felesleges ezután.

De hát ismerjük, sőt egyre többen egyre inkább kiismerik ezeket a vadliberális városházi embereket, akiknek a hagyományos keresztény-nemzeti értékek csak rojtok a betyárgatyán, nekik fontosabb az LMBTQ-propaganda, a migráns-simogatás, az agyament brüsszeli bürokratáknak hódoló talpnyalás.

Perc-, óra-, néhány hét-, hónap-, év emberkék ők a javából, remélhetőleg nem sokáig kell emlegetni a nevüket, mert semmi fontosat nem tudtak, tudnak tenni a közösségért, igazán fontos, komoly célokért.

Magukért annál többet, hiszen például kies városunkban, Vácott eddig soha nem látott mértéket ölt az uram-bátyám jellegű egyrészt osztogatás, másrészt fosztogatás, lásd mondjuk brancstagjaik önkormányzati cégekbe, intézményekbe való gyanús kinevezését gyanús munkaköri feladatokra,  közpénzből fizetve.

De visszatérve a névadás kérdésére: Regőczi atya érdemeiből, tiszteletéből egy jóttányit sem von le, hogy az önkormányzat most nem foglalkozott a felvetéssel, hogy közterületet nevezzenek el Róla Vácott, »csak« tisztelői népes sokaságát döbbenti meg és keseríti el ez a nyilvánvalóan politikai alapú, pitiáner félresöprés.”