FRISSÍTÉS – REGGELI LÁTOGATÓK A DUNAKESZI MSZP PÁRTIRODÁBAN – FOLYTATÓDHAT A PEST MEGYEI PÁRTPÉNZ SIKKASZTÁSI ÜGY?

Ahogy ígértük, frissítjük hírünket a rendőrségi megerősítés után. Gyorsan meg is kaptuk a rendőrség megerősítését a nyomozás folytatásáról, aminek értelmében „a nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányságon továbbra is folyamatban van sikkasztás bűntett gyanúja miatt, amely nyomozás keretében a BRFK nyomozói a mai napon az Ön által említett helyszínen kutatást tartottak.”

Tisztelt Szerkesztő Úr! Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányságon továbbra is folyamatban van sikkasztás bűntett gyanúja miatt, amely nyomozás keretében a BRFK nyomozói a mai napon az Ön által említett helyszínen kutatást tartottak. A nyomozásban gyanúsítotti jogállású személy nem szerepel. A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni. 

Tisztelettel:  BRFK Kommunikációs Osztály

***

Ma reggel egy olvasónk, aki ügyes bajos ügyét intézte Dunakeszin a Damjanich utcai egészségügyi intézményben, felfigyelt arra, hogy egy kis csoport lép be ma (kedd) reggel 8 órakor a Dunakeszi MSZP szervezet irodájába. Mivel mostanában ilyen csoportosulások nem igen voltak errefelé, ez feltűnő volt számára, így egy pár fotót küldött nekünk.

Nem csodálkoznánk, hogyha itt is civil nyomozók lettek volna a látogatók, hiszen információink szerint az MSZP megyei szervezeteinek irodáiban a közelmúltban sorra nyomoztak a hatóságok. MSZP-s forrásaink szerint nemrégiben éppen Nagykátán tartottak házkutatást, így a feltételezéseink szerint talán nem kizárt, hogy az MSZP Dunakeszi irodájában (Damjanich u. 17. szám) is ez történik a jelen percekben is.

Fotó: olvasói fényképek

A házkutatások – a forrásaink szerint nagy valószínűséggel – összefüggésben lehetnek az évek óta tartó Pest megyei pártpénz sikkasztási üggyel, amelynek egyik érintettje a váci Összefogás alpolgármestere, Kiss Zsolt.

Erről az ügyéről Kiss Zsolt a múltheti közmeghallgatás előtt 10 perccel a közösségi oldalán minden dokumentum felmutatása nélkül azt állította, hogy az szerinte már lezárult, de lapunk legjobb tudomása szerint az mégiscsak tovább folytatódik.

Bízunk benne, hogy az igazság hamarosan kiderülhet, és ha valóban történt pártpénz sikkasztás, akkor a felderített elkövetők valóban elnyerik méltó büntetésüket.

Cikkünk megjelenésekor sajtókérdést is feltettünk a rendőrségnek, válaszuk után frissítjük a hírünket.

A Dunakeszi Damjanich u. 17. szám alatti helyi MSZP pártiroda – Fotó: Google Street View

***

TOVÁBB GYŰRŰZIK AZ MSZP-S SZÁMLAHAMISÍTÁSI BOTRÁNY?