A RÁSZORULÓK SZÁMÁRA INGYENESEN 300 DB KARÁCSONYFÁT AJÁNLOTT FEL A VÁCI KATOLIKUS KARITÁSZ ÉS RÉTVÁRI BENCE ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

A Katolikus Karitász Váci Egyházmegyei központjának igazgatója, Kovács Gábor és Rétvári Bence országgyűlési képviselő a rászorulók számára ingyenesen 300 db karácsonyfát ajánlott fel. A másfél méter magas lucfenyőket 2021. december 20-án, hétfőn 14 órától vehették át a Váci Egyházmegyei Karitász (Vác, Hattyú utca 1.) udvarán azok, akiknek ez komoly segítséget jelent.

Ingyenes fenyőfák a Katolikus Karitász Váci Egyházmegyei udvarán – Fotó: VácOnline

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője eképpen adta át  a fenyőfákat:

„Karácsony ideje van, ilyenkor mindenki igyekszik azokon segíteni, akiknek kicsit nehezebb a karácsonya. Nagyon örülök, hogy itt a Katolikus Karitásszal együtt közösen sikerül ezt a mai akciót elindítanunk. A Karitász ennek keretében 300 fenyőt fog eljuttatni azokhoz a családokhoz, akiknek ez is fontos anyagi segítség.

Rétvári Bence az ingyenes fenyőfák kiosztásának alkalmából a Katolikus Karitász rendezvényén – Fotó: VácOnline

Azt szeretnénk, hogy minél több embernek legyen teljes a karácsonya. Bízunk benne, hogy a karitásszal együttműködve, sok más egyéb karitatív akció mellett ezzel is tudunk segíteni.

Rétvári Bence és Kovács Gábor a fenyőfák ingyenes kiosztásának alkalmából megrendezett sajtótájékoztatóján a Katolikus Karitász rendezvényén – Fotó: VácOnline

Kovács Gábor, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója

„Köszönjük szépen, a karácsonyfák valóban a legjobbkor érkeztek. Éppen most rójuk azokat az utolsó köröket karácsony előtt, amikor a rászoruló családokat igyekszünk ellátni tartós élelmiszerrel, játékokkal, „angyalbatyukkal”, és örvendetesen most mellé tudunk tenni 300 családnak karácsonyfát is.”

Köszönjük szépen a támogatást a családok nevében!

***

Váci Egyházmegyei Karitász, 2600 Vác, Hattyú u. 1.
Tel.: +36 27 814 174 – E-mail: caritas@vaciegyhazmegye.hu