MATKOVICH ÉS INOTAY ANNYIRA MEGIJEDTEK A VÁCI FIDESZ ELNÖKÉNEK KÉRDÉSEITŐL, HOGY VÁLASZ NÉLKÜL AZONNAL BEREKESZTETTÉK A KÖZMEGHALLGATÁST + VIDEÓ

A legutóbbi, teljesen kiüresített funkciójú közmeghallgatás egyik hozzászólója volt Szádoczki Imre, a Fidesz váci szervezetének elnöke. Sokak nevében, a gyakorlatilag fél várost sújtó, hivatalos és városvezetői közösségi oldalakról való kitiltások okáról, mint súlyos demokráciadeficitről szeretett volna feltenni kérdést az elnök úr, valamint Kiss Zsolt büntető ügyéről érdeklődött volna, ha polgárszámba vette volna a közmeghallgatást levezető Matkovich Ilona. Válaszadás helyett azonban azonnal lezárta az ülést, és még megkérdezte a felszólalótól a nevét, mintha nem lett volna tisztában a kérdező személyével. 

A szemforgatás eme magasiskolája azért is felháborító, mert a Váci Hírlap Facebook-oldala szereti köszörülni a nyelvét a Fidesz elnökén, s erről az orgánumról saját városházi sajtójuk állította egykoron,  hogy itt szoktak „hivatalosan” városházi ügyekben közleményeket kiadni. (Tavaly májusban írtuk meg: egy bizonyos „felvetésre a városháza reagált a Váci Hírlap nevű Facebook-portálon keresztül”.)

Tehát már megint nem az igazság minden részletének kibontása történt Matkovich Ilona részéről, amikor kötelessége lett volna a válaszadás, ahelyett pedig inkább zavartan azonnal lezárta a közmeghallgatást, sőt egy kis szerepjátékkal a közönségnek?, a sajtónak?, a rajongóinak? kínosan azt alakította, hogy nem ismeri a Fidesz elnökét. Azt a személyt, akiről a Váci Hírlap szennyáradatában rendszeresen igyekeznek aljas karaktergyilkos sorokat leírni, mind Szádoczkiról, mind a nekik politikailag nem kedves váci polgárokról.

Az alábbiakban itt közölt kérdésnél tiszteletteljesebben, szebben hogyan lehetett volna érdeklődni a tiltások városában arról, hogy miért vannak kizárva a közéletből bizonyos váci polgárok, és válaszoljon egyenesen, az emberek szemébe nézve Kiss Zsolt a maga ügyéről? (Egyébként az alpolgármester 10 perccel a közmeghallgatás előtt tett egy nyilatkozatot a közösségi oldalán, amelyben beismerte, hogy zajlott ellene eljárás, amelyben állítása szerint felmentették. Arra nem futotta az erejéből, hogy dokumentummal is igazolja mindezt, de arra igen, hogy a sajtóra tegyen pejoratív megjegyzéseket, amely két éve folyamatosan felszólította arra, hogy nyilatkozzon a pártpénz sikkasztási ügyben.)

Szádoczki Imre kérdései

Tisztelt Polgármester Asszony, Képviselő Urak, Alpolgármester Urak, Tisztelt Mindenki!

Egy pár egyszerű mondatot szeretnék mondani. Jelenleg minden a Facebookon zajlik és egy páran azt vettük észre, hogy a váci önkormányzat lapjához nem tudunk hozzászólni. Szeretném kérdezni polgármester asszonyt, hogy mi ennek az oka? Egyébként az önéhez sem tudunk hozzászólni, tiltólistára kerültünk! Alpolgármester úréhoz sem, Inotay úr, Önét nem is látom egyáltalán! Egy olyan kérdésem lenne: ez már az osztrák kisváros, polgármester asszony? Haladunk az úton, még nem értünk célba?

És még egy rövid kérdésem lenne alpolgármester úrhoz, Kiss Zsolthoz. Hol tart a büntetőügye? Rengeteg polgárt foglalkoztat ez a dolog és nem tudunk erről semmit! Köszönöm szépen!

Matkovich Ilona válasz helyett megkérdezte a Fidesz helyi elnökének a nevét, mintha nem tudta volna, hogy ki a kérdező. Az ő kérdésére azóta sem érkezett válasz. A tiltások városában egyetlen ellenzéki sajtókérdésre, sem a közmeghallgatáson feltett kritikai kérdésre nem kapunk választ. Sajátos demokráciafelfogás!