ADVENTI ÁHÍTAT HELYETT CSAK HANGOS VIRCSAFT VOLT A FŐTÉREN – OLVASÓI LEVÉL

Komoly felháborodásának adott hangot e hétvégén az egyik olvasónk, aki a Fehérek templomában részt vett a vasárnapi szentmisén. Úgy látta, hogy minden egyeztetés nélkül ment le a hangos váci adventi műsor éppen akkor, amikor éppen a szentmise volt, nem is előbb, nem is később, éppen pont a szentmise idejére időzítették a zajongást. A bejárattól egy méterre harsogott a kihangosított zene, szólt a hangos hujjogatás a szentbeszéd alatt. A miséző atyát e hangzavar a prédikációjában tényleg rendkívül megzavarta. A lapunkat értesítő olvasónk ezt hallva kiment és kérte a szervezőket, hogy vegyenek vissza a hangerőből, tudjanak róla, olyan szentmise van a templomban, amely évek óta ebben az időpontban van. Görbe atya e vircsaft közepette a híveknek bejelentette, hogy a kinti hangoskodásra való tekintettel nem folytatja a szentbeszédet. 

Ezt – úgy tűnik, – megengedhetőnek találja Inotay Gergő, aki a váci kultúráért felelős, és állítólag katolikus alpolgármestere a városnak?

A baloldal e képviselőjelöltje ebben a pozíciójában képtelen arra eljutni, hogy utána járjon annak, hogy mikor nem zavarják a szentmisét, vagy csupán csak addig kellett volna eljutnia, hogy megnézi a miserendet!

Attól tartanak a váci hívők, hogy ezeket a városházi baloldaliakat semmi nem érdekli!

Ugyanettől az olvasónktól tudjuk azt is, hogy a múlt héten a városi gyertyagyújtásnál olyan minősíthetetlen zene ment a Főtéren, hogy kiverte benne a jó ízlés biztosítékát. Valami punk zenekari feldolgozásában hallhattak a váciak egy ordenáré szöveggel valami egyféle mocskot.

Mi folyik itt?

Ez tarthatatlan!

Feltehetően nem a rendezvényszervező cég a felelős mindezért, hanem a megrendelő, feltehetően a kultúráért felelős alpolgármester, akinek keze nyomát viseli mindaz a harsogó giccs ebben a püspöki városban, amely odáig jutott, hogy a plébános atyának be kell fejeznie egy prédikációját.