INOTAY: „AZ ARAB VILÁGTÓL ELSZIVÁRGÓ KESERŰEKET IGAZÁN SZÉP GESZTUS LENNE BEFOGADNI”

Legalább 25 ezer migráns azonnali befogadását tartotta volna helyesnek Inotay Gergely váci baloldali jelölt 2015-ben a migrációs válság kezdetekor.

Jól beleillik a bevándorláspárti baloldalba Inotay Gergely, aki már a kezdet kezdetén is azt sürgette, hogy Magyarország fogadjon be az országba illegálisan érkezett migránsokat.

Inotay ugyanazt mondja, mint bármelyik európai bevándorláspárti politikus: a bevándorlást nem megállítani kell, hanem megszervezni. Szót sem ejt a magyar emberek érdekéről, nem foglalkozik azzal, hogy sok illegális migráns egyszerűen az európai szociális juttatások miatt indul útnak. Úgy állítja be a kérdést, mintha nem lenne semmi más lehetőség, csak a migráció.

Inotay elképzelése szerint Szíriából mintegy ötmillió ember érkezik Európába, ezért hazánkra aranyosan 25 ezer ember jutna. Ezzel lényegében hitet is tett a bevándorlók kvóták szerinti szétosztása mellett.

Ugyan Inotay megjegyzi, hogy vannak érvek az illegális bevándorlás ellen is, de ilyeneket nem hoz fel, csak és kizárólag az illegális migránsok befogadása mellett érvel. Inotay elmondta, hogy személyesen is találkozott a 2015-ös nagy hullám idején migránsokkal a VIII. kerületben, és “nem voltak gyilkosok, nem voltak rosszul öltözöttek, emberek voltak, mint mi. Mindenki.” Szinte számonkérőleg írja a magyaroknak, hogy “ha néhány millió ember nem tudja megoldani ezen szerencsétlenek problémáját, akkor én aztán végképp nem tudom, mit lehetne tenni.” Inotay szerint tehát a magyaroknak vannak kötelezettségeik a migránsok iránt.

Nagyon hasonló Inotay érvelése Karácsony Gergelyéhez, aki a Die Zeit-nak adott interjújában azt mondta, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük”. Mind Inotay, mind Karácsony morális alapon érvel az illegális migránsok befogadása mellett. Azt mindketten elfelejtik, hogy a magyar embereknek is vannak jogaik, és a magyar kormánynak a magyarok jogait kellene elsősorban védeni. Karácsony a nyilatkozatában elismerte, hogy a menedékkérők jogainak biztosítása a programjuknak is része, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást”. Tehát kétszínűen fognak viselkedni, de a végén végrehajtják Brüsszel akaratát.

Inotay a baloldallal együtt nem megállítani akarja a bevándorlást, hanem megszervezni. Álláspontja semmilyen lényeges elemben nem különbözik a brüsszeli bevándorláspárti állásponttól.