AZ EGYKORI HITTANTANÁR INOTAY MA MEGBUKNA HITTANBÓL

A magát mindenhol volt hittantanárnak hirdető Inotay azt nyilatkozta, hogy a római katolikus püspököt választják. A valóság ezzel szemben az – amit nagyjából egy ötödikes is tud –, hogy a püspököket nem választják, hanem a pápa nevezi ki. Úgy látszik, összekeverte a püspököt a képviselővel.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia oldalán olvasható a hír, hogy „Őszentsége Ferenc pápa 2019. július 12-én Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát váci megyéspüspökké nevezte ki. Tehát semmi választás, hanem a sok százéves hagyomány alapján pápai kinevezés történt most is.

Ezzel szemben Inotay Gergely baloldali képviselőjelölt egy alákérdezős cikkben az alábbiakat mondta: „Rétvári az anno éppen frissen megválasztott váci püspököt hívta meg”. Egy hittantanár ekkora hibát nem követhet el, hogy azt mondja, hogy a katolikus püspököket választják. Ez bármilyen teológiai vizsgán buktató kérdés lenne. Ha ezzel sincs tisztában, akkor már nem csodálkozunk azon sem, hogy volt hittantanárként LMBT-barát nyilatkozatot tett. Annak kapcsán már egy katolikus teológus is kijelentette, hogy Inotay nézetei ellentétesek a katolikus tanítással.

Úgy látszik, a teológia világában is annyira eltévedt, mint múltkor a saját választókerületében, amikor egy letkési fotójához kiírta, hogy Ipolydamásdon van.

Ez az az eset, amikor a teológián a vizsgáztató csak annyit mond: „Ülj le fiam, egyes!”