A NETTÓ HARMINC FELTÜSSZENTETT ZEBRACSÍK – OLVASÓI LEVÉL A KOSDI ÚTI ÚJ ZEBRÁKRÓL

Ha jól számoltam, durván harminc zebracsíkkal, nyolc táblakihelyezéssel, némi betonozással csatlakozott rá a mostani brutálisan tehetségtelen, alapvetően széltoló, leginkább arcoskodó önkormányzati szivárványos csapat a Kosdi út – Telep utca csomópont korábbi, az előző ciklusban megvalósított (akkoriban részükről ezerrel bírált) körforgalmasítására – írja egy olvasónk a VácOnline-nak küldött levelében, amelyet az alábbiakban folytatunk.

No meg két óriási hirdető tacepaóval, amelyek hosszú hetekig álldogáltak egyrészt a Deákvár felőli, másrészt a Honvéd utca felőli al- és felvégen, Matkovich polgármester asszonyt, Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt alpolgármestert és Tótváradi-Nagy Bence képviselőt fényezve.
Némi túlzással lehet, hogy az egész projektben épp ez a két tábla került a legtöbbe – a főszereplők magukat hájjal kenegető kéjes örömére.

Mert azért lássuk be, hogy mondjuk a kábé harminc zebracsík felfestése valószínűleg kevesebbet kóstált, a jelek szerint leszerződtetett Festéktüsszentő Hapci Benő meg valszeg ingyen is megcsinálta volna, vagy pár graffitiző, valamilyen látványosabb felületért cserébe.

Ahogy a helyi tévé híradásából emlékszem, annak idején az akkori polgármester egymaga állt ki a placcra, hogy hivatalosan hírelje a körforgalmasítást, most az említett három jómadár erre is átment egy zebrán, meg amarra is a minél bájolgóbb képek kedvéért, nevetségesek voltak na, vagyis inkább szánalmasak.

Ennél több kellett volna: mondjuk az, hogy keresztbe fekszenek a zebrák mögött, mutatván, hogy az autósok hol álljanak meg a feltüsszentett figyelmeztető csíkok, a kijelölt gyalogátkelőt jelzőtáblák mián.

***

MI KERÜLT EZEN ENNYIBE? 1. – TÚLÁRAZOTT KÖRFORGALMI ZEBRÁK?