A „VÁCI NÁCI” CÍMMEL ORSZÁGOS ÜGGYÉ DAGADT JOBBIKOS BOTRÁNYRÓL A VÁCI KDNP ÉS A FIDESZ IS KIADOTT EGY KÖZLEMÉNYT

Az utóbbi hetekben több hangos politikai botrányba is belekeveredett a Jobbik vezetője, valamint tagjai közül néhányan: Farkas Péter Barnabás, Ózd korábbi jobbikos alpolgármestere, Jakab Péter, a Jobbik elnöke közéleti skandalumai mellé a múlt héten sajnálatosan „felzárkózott” a váci jobbikos önkormányzati képviselő, Fehér Zsolt is. A vele kapcsolatos hírekre reagáltak a mai napon a váci FIDESZ és KDNP szervezetek, amikor eljuttattak a szerkesztőségünkbe egy-egy közleményt. Ezekben hangot adtak annak, hogy a demokratikus jogállam keretei között semmilyen rasszista megnyilvánulást nem tűrhetünk el, egy megválasztott képviselőnek pedig kiváltképpen tartózkodnia kellene minden ilyesmitől. 

***

A HELYI FIDESZ KÖZLEMÉNYE

Az elmúlt héten derült ki, hogy a Jobbik váci szervezetének elnöke Fehér Zsolt a közösségi médiában szélsőjobboldali, náci posztokat tett ki. Ez a viselkedés nem férhet bele egy demokratikusan működő képviselő-testület értékrendjébe, ezért a Fidesz váci szervezetének nevében felszólítom, hogy mondjon le a képviselői mandátumáról!

Szádoczki Imre, a váci FIDESZ elnöke

***

A HELYI KDNP KÖZLEMÉNYE

Az elmúlt időszakban a közösségi médiában napvilágra kerültek a Jobbik váci szervezet elnökének, Fehér Zsolt képviselőnek szélsőséges megnyilvánulásai. A viselkedésével a demokratikus jogállam keretein messze túllépett. Nézetei széles körben megütközést váltottak ki, így a váci kereszténydemokratáknál is. Ezért a társadalmi béke megtartásának érdekében a KDNP helyi szervezetének vezetőjeként, a KDNP nevében felszólítom Fehér Zsolt képviselőt, hogy távozzon a közéletből!

Kriksz István, a váci KDNP elnöke

***

A JOBBIK ORSZÁGOS BOTRÁNYAI

Farkas Péter Barnabás, Ózd korábbi jobbikos alpolgármestere egy lengyelországi holokausztmúzeumban náci karlendítést mutatott be.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke kapcsán nem csupán a felborult magánélete miatt volt hangos a bulvársajtó, hanem a tisztázatlan ingatlanügyeivel is megteltek a belpolitikai oldalak.

A VácOnline Fehér Zsolt jobbikos képviselőről jelentetett meg múlt héten egy cikksorozatot, amely után már országos lapok is immár „váci náci”-ügyként kezelik rasszista megnyilvánulásait. (Mandiner, Origo)