VÁCI NÁCI – A SZÍNESBŐRŰ JÁTÉKOS CSAK A FEHÉR “INASA” A ROHAMSISAKOS JOBBIKOS KÉPVISELŐ SZERINT

Rasszizmus Fehér Zsolt váci városi és Pest megyei baloldali önkormányzati képviselő oldalán. A náci romantika és a fajelmélet hívószava után a színesbőrű alsóbbrendűséget is hirdeti a baloldali politikus.

Fehér Zsolt a váci baloldal Jobbikos önkormányzati képviselője. Mint arról korábban beszámoltunk, nem kevés szélsőséges és kirekesztő posztot tett közzé. Nem egy-egy véletlen elszólásról van szó, hanem szélsőséges megjegyzések sorozatáról. Ez nem egyszeri botlás, hanem következetes szélsőséges gondolkodás. Miután a cikksorozat közben egyre több bejegyzése tűnt el az oldaláról, kénytelen volt a kommentelők előtt ezt elismerni, de saját bevallása szerint a poszotkat nem törölte, csak bizonyos felhasználói köröknek elérhetetlenné tette (igazi szép Gyurcsányizmus, nem hazudtunk csak nem fejtettük ki az igazság minden részét).

Az már korábban látható volt, hogy szeret rohamsisakban pózolni, ami bevallása szerint a hetvenes évekből származik. Hogy a náci birodalom tömeggyilkos vezérének személye iránt nagy érdeklődést mutat, az abból is kiderült, hogy Hitler állítólagos fiáról is közzétett egy posztot. De itt nem állt meg, szinte büszkén, de legalábbis nevetgélve tette közzé azt a fotót, amin őt is Hitlerré maszkírozták. De nem csak Hitler személye, hanem eszméi is a – ma már baloldalon tevékenykedő – politikus mindennapjainak részévé váltak, hiszen még egy focimeccset is árják és liberálisok küzdelmeként írt le. De kilincs orrúzott is, amikor zsidózni épp nem mert.

És itt még nincs vége. A náci posztok után itt egy velejéig közönséges és rasszista komment Fehér Zsolttól a 2012-es foci Európa Bajnokság kapcsán. 

Amikor saját bejegyzése alatt az egyik kommentelő “nigi védőnek” nevezte Simon Poulsen színesbőrű hátvédet, akkor a váci baloldali politikus ezt a válaszában nemcsak hogy nem tette helyre, de még rá is tett egy lapáttal, hogy ő csak a fehérbőrű kapus, Stephan Andersen “inasa”. Ez félreérthetetlen utalás arra, hogy a színesbőrűek csak a fehérek (rab)szolgái lehetnek. Ezt hívjuk rasszizmusnak, amikor a valakit bőrszíne miatt tartanak alsóbbrendűnek. Nem a hátvéd vagy a kapus teljesítménye számít, csak a bőrszíne, és ez alapján ítéli meg. Egyébként ezt lényegében ki is fejlti Fehér Zsolt a kommentfolyam korábbi bejegyzésében, amikor azt írja, hogy ő politikai alapon szurkol, és neki a bőrszín számít, nem a foci tudás.

5-ös számú mezben Simon Poulsen, hátvéd és 1-es számú mezben Stephan Andersen, a kapus a 2012-ben a labdarúgó Eb dán válogatottjában. Fehér Zsolt szerint a “nigi védő” “az a kapus inasa volt” az “árják” csapatában.

A váci Jobbik vezetőjének, a váci baloldal egyik vezető politikusának színtiszta rasszista és náci megszólalásai miatt a haja szála se görbül. A fenti idézetek közül egynek a fele is elég lenne arra, hogy a baloldali és liberális média, politikusok, megmondóemberek a New York Timesig fussanak rettegve a szélsőségesség és nácizmus befurakodásától a politikába. De csak akkor, ha az illető nem baloldali. Ha baloldali, akkor csak mély csendet hallunk. Hol van ilyenkor a pártját a szélsőségességtől a szavak szintjén megtisztító Jakab Péter, aki a Jákobozás miatt korábban oly hangosan felemelte szavát? A folyamatosan a kirekesztés kapcsán versenyt aggódó baloldali miniszterelnök-jelöltek, pártelnökök? Hitler sokmillió áldozata a baloldalnak tényleg vicces? Az integrációért hangos szavakban mindig síkra szálló baloldalnak tényleg belefér, hogy egy színesbőrű csak inas lehet? Aki nem tetszik azt lehet kilincs orrúnak nevezni, a szimpátiát pedig árja kifejezéssel megfogalmazni? Ha velük szavaz, akkor nem zavarja a baloldalt a váci náci?