ELKXRTUK: HIÁBA AKADÁLYOZTÁK BALRÓL, MÉGIS MEGNÉZHETJÜK KÖZÖSSÉGI VETÍTÉSEN A FILMET VÁCOTT IS

Amikor hírét vettem, hogy a balliberális városvezetés, a színház intézményvezetőjének háta mögé sunnyogva nem engedi bemutatni a színházban az ElkXrtuk című Gyurcsány-filmet, elkeseredtem. Ma délelőtt viszont felvillanyozódtam, hiszen ahogy reméltem, egy plakátról bebizonyosodott: nem kell elutazni a mozidarab kedvéért, mert november 30-án mégiscsak meg lehet majd nézni nem bal-, hanem sokkal jobb sorsra érdemes városunkban is – írja egy olvasónk a VO-nak küldött levelében, amelyet az alábbiakban folytatunk.

De visszatérve a filmnek a volt moziból, mai színházból való kiebrudalásához, ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, a vezetést felelőtlen, de legalábbis béna gazdálkodás vétségének vádja is érhetné a fenntartó önkormányzat részéről, hiszen elengedtek egy – akár normál belépőjeggyel is – saccperkábé minimum több teltházzal kecsegtető programot.

Ám inkább végtelenül szomorúnak tartom, hogy idáig süllyedt ez a helyhatóság a balliberális irányítás alatt, igen ebben az érában visszaköszöntött hozzánk a kommunista éra „támogat, tűr, tilt” hármasságú kultúrpolitikája.

Brutális szégyen ez, a városvezetés szégyene természetesen, aljas szemforgatóknak tartjuk a magukat liberálisnak mondó városvezetőket Matkovichtól elkezdve Inotayn át Jessig és tovább, beleértve az egész csatlós kompániát.

Mert hogy van az, hogy egy, a legnagyobb pláza mozikban is levetíthető filmet itt nem engednek bemutatni az erre legalkalmasabb önkormányzati intézményben, miközben a nevezettek közül többen nyíltan védték, reklámozták korábban az elhíresült, mesébe bújtatott LMBTQ propaganda könyvet.

Kettős mérce ez a javából. Nem? De.

***

NOVEMBER 30. KEDD 17:30
VÁC, Konstantin tér 1-5., I. emelet díszterem

Bevezetőt mond RÉTVÁRI Bence országgyűlési képviselő.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az info@vacinemzetikor.hu e-mail címen lehet.
A rendezvény az aktuális járványügyi szabályok betartásával maszkban látogatható!

Szervező: Váci Nemzeti Kör