LESZ-E VÁCON IDÉN KORIPÁLYA? – NEM (VÁCI MÉRTÉK LAPSZEMLE)

Kicsúszott? címmel jelent meg a Váci Mértéken e héten egy írás, amely röviden sorra veszi azokat a rendezvényeket, régen bejáratott kulturális programokat, rendszeres eseményeket, amelyeket a baloldali városháza vezetése sorra „elenged”, vagy méltatlanul light-osra alacsonyít. Az alábbiakban közöljük Molnár J. Péter véleménycikkét.

***

Idén (sem) lesz jégpálya a váci főtéren. Ez a tény nem azért említésre méltó, mert nem lesz, hiszen összevissza világot élünk, és egyik önkormányzat így kezeli a helyzetet, a másik meg amúgy.

Dunakeszin lehet majd korcsolyázni. Fóton szintén. Nem is olyan messze Váctól, a szécsényi Robinson-szigeteken pedig úgy vélik, egyenesen most jött el az ideje annak, hogy kibővítsék kínálatukat, és téli lehetőségként műjégpályát nyissanak. Mondom, ki így, ki úgy.

A probléma az, hogy Vácon csak úgy.

  • Nyáron nem volt Világi Vigalom. Vagyis valami Vigalom Light nevű akármi volt. Pedig lehetett volna másként is.
  • Gond nélkül lement a Vác helyett immár Nagymaroson megrendezett V4 fesztivál. (Tudom, tudom, tudom… )
  • Óriási siker volt az Ipolyfeszt Szobon és környékén. (Ezt is tudom…)
  • Megvolt a Misztrál Fesztivál Nagymaroson.

Vác? Vigalom Light.

Aztán országszerte jött az ősz. Őszi Hacacáré számtalan helyen. Még a csípős idő ellenére is ingyenes szabadtéri koncertekkel. A környéken többek között Dunakeszin, Szokolyán és Acsán.

Vácon?

És jön a tél. Korcsolyapályák Dunakeszin, Fóton, Szécsényben.

Vácon? És mondom. Vácon csak úgy.

Mert itt a járvány járványabb? Persze, biztosan lesznek papundekli figurák a főtéren, és harsogni fog egy hónapon át a dzsinglebellsz…

Jégpálya lájt.

Bocs, ez most csak úgy kicsúszott…

MJP

Nyitó kép: a jelenlegi baloldali önkormányzat által folyamatosan ócsárolt „előző vezetés” idején, amikor még lehetett korcsolyázni a főtéren