FÉM PORSZÍVÓCSŐVEL VERTE ÁLDOZATÁT A RABLÓ VÁCON

A váci nyomozók két nap alatt azonosították és elfogták azt a 43 éves ózdi férfit, aki éjjel támadt az otthon alvó áldozatára. A pénzét követelve ütötte-verte, majd két női táskával elinalt – osztotta meg a Police.hu a váci bűntényről szóló hírét.

Fotó: Police.hu

Munkából váci otthonába térve feküdt le aludni 2021. október 24-én este a 47 éves asszony. Hajnali 1 órakor arra riadt, hogy egy sötét ruhás alak tornyosul felé és beszél hozzá. Arcát a ráhúzott harisnya és a kapucni miatt nem látta, hangja alapján férfire tippelt.

A hívatlan éjszakai látogató egy dolgot hajtogatott: adjon pénzt, vagy megöli!

A nő próbálta meggyőzni, hogy nincs semmije, mire a támadó egy porszívó fém csövével ütni kezdte. Felváltva záporoztak a csapások fejre és karra, miközben nem szűntek a pénz átadására vonatkozó, életének kioltásával fenyegető felszólítások.

Fotó: Police.hu

A férfi kutatni kezdett a szobában, majd a ház többi helyiségében is, felkapott két női táskát, amelyben igazolványok és mobiltelefon volt, majd sérült áldozatát sorsára hagyva elmenekült.

Az asszony a támadás következtében súlyos sérülést, fején zúzódásokat, valamint alkartörést szenvedett.

Az éjszakai rabló után hajtóvadászatot indítottak a váci rendőrök. Két nappal később már az előállító helyiségben várt kihallgatására a 43 éves, ózdi illetőségű, budapesti tartózkodási helyű H. Zsolt.

Fotó: Police.hu

Elszámoltatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de érdemi vallomást nem tett.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett H. Zsolt ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Forrás: Police.hu