BEMUTATJUK, BIZONYÍTJUK: EZÉRT NEM FEJLŐDIK VÁC A BALOLDALI VÁROSVEZETŐK IRÁNYÍTÁSA ALATT

Az utóbbi két évben a legnagyobb Matkovich fanatikusok is azzal szembesültek, hogy Vác egy helyben toporog, nem történik semmi, sőt egyre koszosabb és elhanyagoltabb. Az utóbbi napokban jól láthatóan kibontakozott ennek az oka is. Rétvári Bence rendületlenül hozza Vácra a fejlesztéseket, így egy 27 milliárdos gazdasági beruházást is, amit a Matkovich-Inotay duó kizárólag kritizál és hárít.

Lássuk, hogy mi történt?

Múlt héten Rétvári Bence és Schanda Tamás ITM államtitkár bejelentették, hogy világszínvonalú technológiával felszerelt beruházás kezdődik Vácon.

Ez nem csak számos munkahelyet teremt, hanem a helyi adóbevételeket is növeli, tehát a mindenkori városvezetésnek komoly hasznot hoz.

Miképpen fogadta ezt a városvezetés? A városháza egy nap késéssel reagált, amiben fanyalogva fogadta a fejlesztést, keresi azokat a kifogásokat, amelyek mentén beleköthet a cégcsoport beruházásába. Természetesen a városháza ezen közleményét kivárta néhány helyi médium, hiszen Matkovich-kommentár nélkül váci jó híreket nem nagyon hozhat le a városi pénzből működő sajtó.

Ugyanezt a problémakereső mentalitást tükrözi a mai napon kiadott, váci gyurcsányista közlemény is. A DK helyi szervezete – mint egy szellempárt – évek óta csöndben van, Ferjancsicsék feltehetően az utóbbi öt napban próbáltak megkeresni valakit, aki még DK párttag Vácon és vállalja a nevével a közleményt, melyben mismásoló, mondvacsinált kérdéseket vet fel a beruházással kapcsolatban.

Ez a baloldali mentalitás: NE TÖRTÉNJEN SEMMI, ABBÓL NEM LESZ BAJ!

A baloldali városvezetők rettegnek tehát mindentől, ami Vácot fejlesztené:

  • elsőként egy ötmilliárd forintból épülő multifunkciós csarnokot utasítottak vissza,
  • aztán leépítették a színházat, kivontak belőle jelentős forrásokat, így annak színvonala a padlóig zuhant,
  • a Rétvári Bence által kilobbizott óvoda és bölcsődefelújításra is több száz millió forintot kapott az önkormányzat, de a beruházások megkezdéséről egyelőre nincs hír.

Matkovich Ilona és Inotay Gergely vezetése alatt Vácon nem történik semmi, ennek pedig a baloldali gondolkodásmód az oka:

„Merjünk kicsik lenni.” Ebből a baloldali mentalitásból pedig nem lehet várost vagy országot építeni, amit a váciak most a saját bőrükön tapasztalnak meg.