MATKOVICH ILONA POLITIKAI NAGYHÉTNEK NEVEZTE ÖNNÖN MAGUK KÉTÉVES REGNÁLÁSÁNAK ÜNNEPLÉSÉT ÉS AZ ELŐVÁLASZTÁSI BOHÓZAT EREDMÉNYÉT

„POLITIKAI NAGYHÉT VOLT A MOSTANI” írta a vasárnapi mesebeszédében Matkovich Ilona egy kicsit talán megint túlspilázva önnön szerepük jelentőségét, ezúttal most Jézus feltámadásának ünnepéhez hasonlítva a maguk győzelmét: az Összefogás 2 éves helyfoglalását, valamint NAGYHÉTnek nevezte azt a vásári bohózatot, amivel a magyar baloldal szórakoztatta az országot az e heti cirkuszi mutatványai során. Inotay Megváltó szerepköréről már olvashattunk, mégis most sokakat meglepett ez a keresztény transzcendenciába emelt párhuzam.

Az „ünnepi” napon még azzal is vidámította a nagyérdemű váci olvasóközönséget a város ösztönös vezetője: „Október 13-án volt két éve, hogy megválasztottak minket, az Összefogás Vácért jelöltjeit. Bizalmat kaptunk a váciaktól, hogy vezessük a várost. Óriási öröm, óriási feladat. Napról napra azon dolgoztunk, hogy minél hamarabb beletanuljunk, és haladjunk előre.”

E győzelmüket így értékelte a valós sikerek helyett a propagandát előtérbe toló vezető:

„A mai napon két éve, hogy megválasztottak minket, bizalmat kaptunk a váciaktól, hogy vezessük a várost. Azóta sok minden történt:

voltak nehézségeink, harcaink, megszenvedtük a koronavírus járványt, de azt hiszem eddig minden akadályt sikerrel vettünk.

Két évvel ezelőtt arra tettem ígéretet, hogy békét teremtek a városban. Bízom benne, hogy bár még most is vannak negatív hangok, amelyek mindig is lesznek, nem ebből, hanem a tetteinkből ítélnek majd meg minket, abból, amit az elmúlt két évben sikerült megtennünk szeretett városunkért, Vácért.”

Ha még ennyi öntömjénezés is kevés lenne e napra – a városházi folyosói híresztelések még arról is szólnak, hogy

szerdán, állítólag valamelyest a munkaidőbe is belecsúszóan hencidától-boncidág tartó mulatságot is rendezett magának, szigorúan zárt körben a baloldali városvezetés.

Amennyiben igaz a hír, ennek kapcsán azért számos kérdés felvetődhet a váci választókban:

  • Mivel semmiféle hírverés nem előzte meg a programot, úgy tekintheti ezt a város, hogy egy igazán titkos rendezvényt tartottak maguknak?
  • Akik rájuk szavaztak, azokat miért hagyták ki ebből az örömből?
  • Vajon miért kellett egy ilyen számukra fontos ünnepi pillanatot ennyire titokban tartani?
  • A VácOnline ezúttal sem kapott meghívást, vajon a többi városháza által finanszírozott sajtó kapott-e?
  • Matkovich Ilona miért nem osztotta meg e hírt a rajongóival és a város többi választópolgárával a híres transzparencia jegyében az erről szóló vasárnapi beszámolójában? (Pedig minden apró-cseprő városi ügyről értesülünk: hogyan zöldellnek a fák, miképpen nyílnak a kerti virágok, milyen rendbontók a jobboldaliak a városban, közpénzből értesülhetünk arról, hogy aktuálisan kit kell a város lakóinak éppen megvetniük…)
  • Ha megtörtént e bensőséges ünnepség, akkor erre a felemelő pillanatra miért a városházán és miért pont munkaidőben került sor?
  • Matkovich Ilona választási ígérete szerint a fizetése egy részét a város javára fordítja majd, bár soha nem olvastunk arról, hogy erre sort kerített volna, így merész-e a feltételezés, hogy e buli nem közpénzből, hanem az ő felajánlásából vagy Inotay eddig még bevallatlan kampánytámogatásaiból finanszírozódott?
  • Volt-e a munkaidőben kezdődő partin alkoholfogyasztás? Nem is merészeljük feltételezni, de jó lenne erre egy megnyugtató NEM választ kapni!
  • Az egyéveset is megünnepelték-e akkoriban, és vajon készülnek-e már a harmadik évfordulóra is?
  • Amennyiben igen, a fergeteges hangulatról a VácOnline szívesen tudósítaná majd a harmadikról a váci polgárokat!