VALAMI NAGYON SZÉP KÉSZÜL BODAJKON – ZENEI ALBUM BEDNARIK ANASZTÁZIA ORGONA JÁTÉKÁVAL

Néhány hete hírt adtunk arról, hogy a bodajki Mária kegyhelyen a felkért mesteremberek felújították a műemléki templom szintén műemléki jelentőségű orgonáját, melyet aztán – nem liturgikus alkalommal, hanem világi kulturális program keretében – városunk egyik zeneművészeti nagykövete, dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész szólaltatott meg először. Most pedig arról számolhatunk be, hogy a művész nemrégiben újra a hangszerhez ült, ezúttal azért, hogy CD-albumon is bárki bármikor hallhassa a csodálatos instrumentum csengését-bongását.

Az elmúlt években impozánsan megújult kegyhelyen egyre inkább élénkül az idegenforgalom, s értelemszerűen sokan szívesen magukkal visznek valamilyen tárgyi emléket, Mórocz Tamás plébános pedig (aki maga is nagyszerűen orgonál egyébiránt) újabb és újabb meglepetésekkel igyekszik kedveskedni a vendégeknek.

Legújabb ilyen kezdeményezésüket így híreli: „Az idei év végére szeretnénk, hogy megajándékozhassuk a hozzánk érkezőket kegyhelyünk orgonáján készült hangfelvétellel, dr. Bednarik Anasztázia közreműködésével. Mi is már nagyon várjuk a többnapi munka gyümölcsét, melyet előre is köszönünk!”

Ribáry Zoltán