INOTAY SE EGY PLAKÁTTAL, SE EGY ÚJSÁGGAL, SE EGY ELŐVÁLASZTÁSI KAMPÁNYGYŰLÉSSEL NEM SZÁMOL EL

Hamar kiderült, hogy a fennhangon hirdetett átláthatóság csak üres szlogen Inotay Gergelynek. A baloldal képviselőjelöltje nem hajlandó a nyilvánosság előtt beszámolni arról, honnan jöttek az előválasztás során a kampánypénzek és mire mennyit költött. Csak talán nem hozzá is egy olyan BMW hozta a készpénzt, mint ami Gödöllő mellett balesetezett az M3-ason 18 millió forinttal?

A baloldal előválasztási dokumentumaiban szép szavakat olvashatunk a közpénzek és kampánypénzek átláthatóságáról: „transzparenssé teszik a kormányzat közpénz-felhasználását és a pártfinanszírozási rendszert.”

Inotayék Vácon sem fukarkodtak a kampányok során, folyamatosan új rendszerváltásról és átláthatóságról beszéltek. De amint véget ért a Gyurcsány show választókerületi fordulója, és meglett a jelölt, valahogy elfelejtődött a transzparencia.

Újságírói kérdésre nem érdemi válasz, nem tételes elszámolás, hanem személyeskedés és fenyegetőzés volt a válasz Inotay részéről. Pont, mint Gyurcsány Ferenc, aki a jobboldali értelmiségnek üzente meg, hogy földönfutók lesznek. Inotay tehát nem tud elszámolni azzal, milyen pénzből volt

  • az a temérdek plakát,
  • a szórólapok,
  • a standolás,
  • a rendezvények,
  • a kampány újság
  • és a többi kampány eszköz.

Sem azt nem árulja el, honnan jött a pénz, sem azt, mire mennyit költöttek.

Ezek szerint a kampánypénzek forrásának és elköltésének a nyilvánosságra kerülése annyira kellemetlen lenne Inotaynak, hogy inkább eltitkolja.

Inkább vállalja, hogy saját átláthatósági ígéreteivel megy szembe, minthogy a nyilvánosság megismerje a kampánya pénzügyeit.

Vajon mit kell ennyire takargatni? Talán csak nem egy ahhoz hasonló helyzetet, mint B. Lászlónak a Márki-Zay Péter-féle MMM operatív igazgatójának az esete. Ő volt az, aki pár hete a luxus kupé BMW-jével súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében. A luxusautóban több köteg előválasztási szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt. A 18 millió forintért senki nem jelentkezett a rendőrségen.