MIKÖZBEN AZ ÖNKORMÁNYZATOK KIFOSZTÁSÁRÓL BESZÉLNEK, A VÁROSHÁZA IS ELISMERTE, HOGY JELENLEG 1,8 MILLIÁRD VAN A KASSZÁBAN

Nincs olyan vasárnapi mesebeszéde Matkovich Ilonának, amelyben nem hangzanának el az általa ösztönösen vezetett önkormányzatának szorongatott helyzetéről, a szivárványkoalíciós települések kivéreztetéséről szóló drámai mondatok. Mindeközben a városi bölcsődéknek, óvodáknak, egyházi műemlékeknek, csónakháznak, kerékpárpályának nyújtott kormányzati milliárdokat és az egy esztendő alatt a közvagyon kiárusításából származó közel kétmilliárdot a városvezető részéről mély hallgatás borítja. A legutóbbi testületi ülésen a saját pénzügyi beszámolójukból tudhatta meg a város, hogy tán a rendszerváltás óta, de a gazdasági válság óta soha sem volt még ekkora mozgatható vagyona a városházának, mint manapság, az Orbán-kormány alatt: jelenleg 1,8 milliárd van a kasszában.

Csak emlékeztetőül álljon itt az eszméletlen, minden eddigi rendszerváltást követő önkormányzati kiárusításait meghaladó vagyonfelélésről szóló táblázat, amelyben kigyűjtöttük a baloldali vezetésű város júliusig feljegyzett eladásait:

nagyjából egy esztendő alatt 1.065.766.067 forint értékben közel 60 ezer négyzetméternyi, 46 ingatlant adott el a Matkovich Ilona vezette városháza, melyből 41-et maga a polgármester kezdeményezett.

 

A pirossal szedett MI monogrammal jeleztük a Matkovich Ilona által, saját hatáskörben kezdeményezett eladásokat

Érdeklődéssel várja ezek után a város közvéleménye, hogy milyen beruházásokra, színvonalasabb szolgáltatásokra fogja fordítani az 1,8 milliárdot, ezt a gigantikus közvagyont a város vezetése?