FOLYTATÓDIK A VÁCI RONCSDERBI, ÚJABB VERSENYZŐKET NEVEZTEK BE OLVASÓINK

Újabb olvasónk csatlakozott népszerű roncsderbi sorozatunk önkéntes „hobbi-kommandójához” , s már első körútján két eddig be nem mutatott „szépséget” fedezett fel – éspedig egyaránt a kisváci városhatárban, a Kőhíd utca különböző szegletein, útszélein.

Mint olvasónk írta, direkt azzal a szándékkal indult útnak, hogy megnézze, eltűnt-e feleslegesen foglalt helyéről egy-egy olyan csotrogány, amelyeket tavaly elkezdett sorozatunkban eddig bemutattunk, a túrát a bevezetőben említett térségben, egy bezárt vendéglátó helynél kezdte, ahol ugyanúgy ott volt az eddigi egyik legrusnyább „versenyző”, egy bizonyos VW Passat.

„Ám nincs igazuk abban, hogy semmi nem változik itt hónapok óta. Dehogynem: a tavasszal bemutatott képekhez képest tovább rétegződött a kosz ezen a roncson is, hullanak, fújódnak rá az időközben megsárgult, elszáradt kósza falevelek, már nem térdig, hanem kábé derékig ér a gaz körülötte és a valamivel tágabb környezetében ugyanúgy. Mi ez, ha nem változás?” – hívta fel a figyelmet olvasónk.

Aztán tippet adott az említett német gyártmánytól alig tíz-, és alig ötven méterre veszteglő-rozsdásodó két másik négykerekű vasra, természetesen meg is találtuk mindkettőt, persze hogy, hiszen a maguk erejéből már aligha mennek el onnan.

Mindezek alapján olvasónk megkockáztatta a kritikus megjegyzést, miszerint az illetékes képviselőnek, de az egész szivárványos önkormányzati brancsnak nagyjából annyi köze van a valósághoz, a választói panaszok orvoslásához, a hatékony munkához, mint szobasarki pókhálónak a virtuális Mátrixhoz, mackósajtnak a brummogáshoz, bolhának a kimért pályás száz méteres síkfutáshoz…

A magunk részéről hozzátesszük, azért történtek-történnek itt „fontos” dolgok autós ügyekben. Például a minapában is frissítette-frissíti az illetékes cég a festést néhány parkolóhelynél a Földváry téren, mint azt ezerrel dicsőíti a városházára becsatolt lakájmédia. Mondhatnánk, hogy na tessék, ez ám a valami.

De inkább maradjunk annyiban: maximum egy hapcizásnyival segít rá a pepecselés a 2019. borús ősze óta tartó önkormányzati ciklust eddig jellemző nagy széltolásra. Mindenesetre van néhány a korábbinál jobban látható útszéli parkolóhely, ahol minden gond nélkül ott lehet hagyni akár egy-egy lejárt műszakis, kivénhedt csotrogányt is, minden érintett nagyobb dicsőségére.

H. A. Z.