MÁR TÖBBEN TILTAKOZNAK ELLENE, MINT AHÁNYAN EGYKOR SZAVAZTAK MATKOVICHRA

Éles ellenállás váltott ki a városházi sajtó részéről és rengeteg aláírót vonzott a VácOnline közösségi oldalán, a CitizenGo-n 11 hónapja megjelent petíció: »TEGYEN LÉPÉSEKET MATKOVICH ILONA POLGÁRMESTER! – Vácon újra „lánya” és „fia” szülessen a szülőknek, ne gendersemleges „gyermeke”!«

A petíciót azóta is számosan aláírták, jelenleg 7374 fő kéri a polgármester asszonyt, tegyen lépéseket. Ez a szám már jóval nagyobb, mint ahányan megválasztották, hiszen 5597 vokssal vált egykoron a település új polgármesterévé.

E nagyszámú támogató aláírás is arról tanúskodik, amit a magyar közvélemény-kutatások eredményei is igazolnak: a magyar társadalom jelentős része egyetért azzal, hogy hazánkban kétséget kizáróan az anya nő, az apa pedig férfi legyen, a gyermeket pedig illesse meg a születési nemének megfelelő önazonossághoz való joga.

Egyik közadatkérés eredménye: a városháza havi rendszerességgel 250.660 forinttal támogatja a „független” Váci Naplót

Tehát a petíció követelése annál is inkább él, hiszen a Váci Napló sajtómunkása, Furucz Anita, már Matkovich Ilona munkatársa a városházi sajtónál, a Váci Hírnök politikai propagandalap felelős szerkesztője lett, úgyhogy ahogyan a város vezetőjének a keze nyoma felfedezhető minden lapszámon, feltehetően egy tollmozdulatába kerülne visszaállítani a rendet e téren is a városban. Mivel a mítosz megdőlt a Váci Napló függetlenségéről, ezért megdőlt az utolsó hivatkozási alap is, hogy a polgármester miért tehetetlen.

AZ ALÁÍRÓK KÖVETELÉSE

„Tisztelt Polgármester Asszony! Kérem, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a Váci Napló anyakönyvi híreiben a lányok újra lányok, és a fiúk újra fiúk lehessenek, ne pusztán gyermekek, illetve a váci óvodákban ne lehessen a foglalkozások része az LMBTQ-mesekönyv!”