BUDAI GYULA: EGY DOLGOT SZERETNÉK KÉRDEZNI CSEH KATALINTÓL – HOL A PÉNZ? (LAPSZEMLE)

A HÍR TV MAGYARORSZÁG ÉLŐBEN hétfő esti adásában vallotta be a kormánypárti politikus, hogy már csak erre lenne kíváncsi a momentumos Cseh Katalinnal kapcsolatban. (Az ügy váci szálával ebben az írásban foglalkoztunk.)

Pénteken a NAV Bűnügyi Főigazgatósága elrendelte a nyomozást költségvetési csalás bűncselekménye miatt, a Cseh Katalin érdekeltségébe tartozó cégek – állami támogatásokat érintő – beruházásai miatt. Az ügyről Gerhardt Máté műsorvezető Budai Gyulát, a Fidesz országgyűlési képviselőjét kérdezte.

Cseh Katalin azzal védekezett, hogy ő már nem ügyvezető, nincs köze a cégekhez, teljesen ártatlan és ez be fog bizonyosodni. A NAV azonban nem adott helyt ennek a magyarázatnak. Azt tudjuk, hogy rengeteg cég vett részt ebben az ügyben és megjelent sajtócikkek alapján valószínűsíthető: úgy játszottak össze, hogy az egyikük biztosan nyerjen, másikuk azért indult el, hogy papíron legyen egy ellenfél, aki utána nem kapja meg a támogatást. Látszik, hogy ezt szépen felépítették, kérdés, hogy a nyomozás majd mire jut?

– Ez valóban egy nagyon jól megkonstruált céghálózat, amelyben budapesti telephellyel rendelkező cégek sokasága van.

Milyen érdekes, hogy ezek nem budapesti székhellyel indultak el pályázatokon, hanem találtak egy többszörösen hátrányos helyzetben lévő kistérséget, mint Nógrád, Szécsény, Vác térsége tekintettel arra, hogy ott a maximumot lehet kihozni a támogatásokból és ott indították el a projekteket

– reagálta a felvezetésre Budai Gyula.

Teljes beszélgetés:

***

MOMENTUMOS CÉGEKHEZ KERÜLTEK A VÁCI MILLIÁRDOK – LAPSZEMLE