A GYURCSÁNY HÁZASPÁRT BÍRÁLTA A DK ÁLTAL TÁMOGATOTT MOMENTUMOS KÉPVISELŐJELÖLT – SZERINTE A GYURCSÁNY ÉRÁBAN AZ EU-S PÉNZEK KEVESEK MEGGAZDAGODÁSÁT SZOLGÁLTÁK

A sződligeti polgármester Juhász Béla (Momentum-DK képviselőjelölt) olyat mondott, hogy kevesen hittek a szemüknek: páros lábbal beleszállt saját támogatóiba, Gyurcsány Ferencbe és Dobrev Klárába az EU-s pénzek felhasználásának általuk folytatott gyakorlata kapcsán.

A momentumos képviselőjelölt, Sződliget jelenlegi polgármestere az elmúlt időszakban elsősorban arról lett híres, hogy önmagának milliós jutalmat szavazott meg a járvány idején. Nemrég pedig egy helyi Facebook-csoportban tett közzé hosszabb litániát arról, hogy milyen nehéz is az élet az elmúlt 17 évben Magyarországon. Kicsi fejszámolással megkaphatjuk az eredményt:

Juhász szerint 2004. óta mennek itt rosszul a dolgok, és mint tudjuk, Gyurcsány Ferenc kormánya abban az évben lépett színre.

 

Juhász Béla szerint az uniós csatlakozásunk óta a hazánkba ömlő EU-s pénzekből az emberek semmit nem éreznek valójában, és ez az elmúlt 17 év kormányainak hibája és felelőssége: „A történetben az elmúlt 17 év kormányai a hibásak. […] az elmúlt 17 évben egy kormány sem az emberekért dolgozott. Pontosabban, csak bizonyos emberekért. A hatalom embereiért. […]

Egy jottányit sem haladtunk előre, mert még a lehetőségeket is ellopták.”

Juhász Béla tehát saját támogatóit bírálja, hiszen szerinte Gyurcsány Ferenc kormánya nem az emberekért dolgozott. Ráadásul Dobrev Klára akkortájt a Miniszterelnökség uniós támogatásokkal foglalkozó hivatalának volt az elnökhelyettese és irányította a források elosztásáról döntő Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget. Juhász Béla szerint pedig akkor ellopták az EU-s forrásokban rejlő lehetőséget.

Előválasztás 2021 – A Demokratikus Koalíció Juhász Bélát támogatja Pest megye 4-es választókerületében

Gyurcsány nem az az ember, aki meg szokta tűrni az ellenszegülőket, a bírálókat. Ezek után szinte biztosak lehetünk benne, hogy ha az országos sajtóba is bekerül, hogy a DK jelöltje szerint a DK elnöke és miniszterelnök-jelöltje is csak a saját hasznára, és nem az ország javára használta fel az EU-s forrásokat, akkor a képviselőjelölt napjai meg lesznek számlálva.

Ritkaság ugyanis, hogy egy DK által támogatott politikus Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát nyíltan korrupcióval vádolja az EU-s források felhasználása kapcsán. Különös „bátorság” ezt Cseh Katalin pártjának színeiben tenni.