FELTEHETŐEN ISMÉT A VÁROSVEZETŐHÖZ FŰZŐDŐ VISZONY LETT MEGINT EGY „SZAKMAI” DÖNTÉS MOZGATÓJA

Szeptembertől Zábó Edina helyett Gulyás Zoltán lett a Váci Sport Nonprofit Kft. új ügyvezetője, aki annak a Járja Andreának a férje, aki korábban a felesége által vezetett Szociális Szolgáltatások Háza intézményben, mint munkavállaló, felesége beosztottjaként dolgozott. A kormánypárti képviselők által jelzett egykori összeférhetetlenséget – a családot látványosan támogató Összefogás többségű városvezetés – most úgy szüntette meg, hogy pozícióba helyezte a feleség után immár a férjet is. A városházi urambátyám viszonyok újabb jeleként, férjeket-feleségeket hoznak helyzetbe, megint nem a hozzáértés számít, hanem a feltétlen személyes lojalitás a városvezetőhöz.

Egyelőre annyi ismert az újonnan kinevezett ügyvezetőről, hogy gyakran váltogatta a munkahelyeket, jó pár állás szerepel(het) már az önéletrajzában, számos egyesület tagja volt, ahonnan zömében sikerült közös megegyezéssel távoznia.

Ismét nehéz gratulálnunk a város vezetésének, amiért egy „remek” – kedvenc szóhasználatukkal élve – „felelős”, „szakmai” döntést sikerült meghozniuk!

***

Kiszivárgott információ arról, hogy a napokban Matkovich Ilona polgármester és dr. Varga Borbála, a Váci Városfejlesztő Kft. cégvezetője tartott egy állománygyűlést a Strand munkatársainak annak kapcsán, hogy bemutassák új vezetőjüket, Gulyás Zoltánt. 

Kérdezzük a szereplőket, hogy igaz-e az az értesülésünk, hogy a polgármester rendkívül vészjóslóan, míg a másik két szereplő valamivel visszafogottabban azt közölte a munkatársakkal, hogy „nem kötelező senkinek az uszodában dolgozni”, azaz burkoltan megfenyegette az uszoda személyzetét? Valamint elhangzott-e az is, hogy csak az uszoda személyzete nem vállal közösséget a jelenlegi városvezetéssel, minden más intézmény megtette ezt?

Amennyiben így történt, akkor kijelenthetjük, hogy a polgármester asszony ahelyett, hogy békét teremteni ment volna oda, és a feszültségteli hónapok után megnyugtatta volna a dolgozókat, inkább dilettáns módon csak a feszültséget szította és újra megerősítette, hogy mindenkinek a helye hozzá, és a jelenlegi városvezetéshez való viszonyán múlik Vácon. Hát nem ezt ígérték ennek a városnak!