KISS ZSOLT GYANÚSÍTOTT LETT ÉS MOST ÉVEK ÓTA ELŐSZÖR SZÓLALT MEG, MAGYARÁZKODIK

Kiss Zsolt végre megszólalt a rendőrségi ügyében, éveket kellett a váci közvéleménynek várnia erre a pillanatra. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a magyarázkodását, ami több sebből is vérzik.

Írásában igyekszik az ő vezetése alatt történt, több mint ötven esetben, többrendbeli pártpénz sikkasztási ügyet a közvélemény előtt úgy beállítani, hogy azokat a jelenlegi hatalom, valamint korábbi párttársai bosszúja szeretné a nyakába varrni.

Magyarázkodását olvasva egyről nem érdemes megfeledkezni, hogy a rendőrség tavaly augusztus óta vizsgálta az ügyet, amelynek rabosítás lett a vége, azaz ebben a szakaszban helytállónak ítélhették meg a többrendbeli pártpénz sikkasztási ügyet. Minden más az Összefogás alpolgármesterétől, – aki Matkovich akadályoztatása esetén minden váci közpénz felett aláírási joggal bírhat – felszínes fecsegés és ócska kommunikációs panel.

A dr. Bóth Jánossal lefestett mentori barátsága, majd 2019-es konfliktusa is a tények mismásolása, hiszen ügyére már Fekete Zoltán, mszp-s vezető 2016-ban felhívta a figyelmet és követelte a kivizsgálását. Akkoriban pártján belül nem kivizsgálás lett a végeredmény, hanem szőnyeg alá söprés.

Tény az, hogy ellene a vád hamis pénzfelvételi bizonylatok alapján történt pártpénz sikkasztás, ami megalapozottnak tűnik a sajtóhírek alapján, minden más magyarázkodása sajnálatos porhintés.

***

Kiss Zsolt közösségi oldalán az alábbi közleményt fogalmazta meg:

Sem közpénzt, sem a város vagyonát nem érinti az állítólagos ügy, amelybe belekevertek
A jelenlegi hatalom nem az első alkalommal használja politikai játszmáihoz a rendőrséget. Egy ilyen játszmába kerültem bele én is Bóth János – volt MSZP-tag – feljelentése miatt. A valódi bűnöm az, hogy mindent megtettem a 2019-es önkormányzati választás előtt az ellenzéki pártok együttes indulásáért.

Bóth Jánossal kifejezetten jó kapcsolatban voltunk hosszú éveken keresztül. Sokat dolgoztunk együtt.Talán nem túlzás azt mondani, hogy mentoromként tekintettem rá.

Kapcsolatunk akkor romlott meg, amikor az MSZP Pest megyei tisztújításán nem azonos támogatotti körbe kerültünk. Ennek eredménye ez a feljelentés is, melynek érintettje lettem.

Bóth egy állítólagos, 2012-es ügy miatt indított támadást részben ellenem, – micsoda véletlen – pár nappal azután, hogy nem lett jelöltje a széles ellenzéki összefogásnak.

Kilenc évvel ezelőtt az MSZP Pest megyei irodáját vezettem a legjobb tudásom szerint. A törvényeket betartva cselekedtem, és – szemben azzal, ahogy azt a Fideszhez közeli média-hálózat megpróbálja beállítani – sem közpénzt, sem városi vagyont nem érint az állítólagos ügy.

Nem lehet másra gondolni, minthogy egy sértett politikai kör bosszújáról van szó. A hatóságoknak az alaptalan vádakat is kötelességük kivizsgálni, ez folyik most. Ennek ellenére – vagy épp ezért – a hatóságok vizsgálatát mindenben segítem, hiszen már az is meglepő, hogy ebbe a szakaszba eljutott ez az eljárás.

Minden azzal kapcsolatos állítás, hogy letartóztattak, vezetőszáron, bilincsben vezettek el, ócska politikai hecckampány.

***

PestiSrácok – 2019. február 15. 

Fekete Zoltán Pest megyei pártvezető az MSZP elnökének címzett, az MSZP belső levelezésében is szétküldött levele azzal kezdődik, hogy a szocialisták Pest megyei szervezete 2016-ban súlyos gazdasági visszaéléseket tárt fel, amiről több ismert MSZP-s politikust, többek között Molnár Gyula akkori pártelnököt, illetve Tóth Bertalan frakcióvezetőt is tájékoztatták. A belső interpelláció szerint a felső vezetés azt kérte a megyei szervezettől, hogy ne szivárogtassák ki ezt az ügyet, mert helyzet van.”

PestiSrácok – 2019. február 23.