BOTRÁNYOSRA SIKEREDETT A BÉRVITA A VÁCI STRANDON

Csak a botrányok elől menekül Vác baloldali vezetése, amikor a közösségi tiltakozás nyomására igyekszik a saját maga okozta uszodai problémát megoldani. A hónap elején ugyanis egy napra be kellett zárni a város 33 méteres úszómedencéjét, mert a hírek szerint az azt üzemeltető önkormányzati holding vezetése nem akart megegyezni a bérfejlesztést követelő, több évtizede a strandon dolgozó úszómesterekkel – adta hírül immár országos hírként a HírTV is, amellyel már lapunk is többször foglalkozott.

A HírTV tudósítója, Molnár J. Péter úgy értesült, hogy a városháza és az úszómesterek között a  megegyezés továbbra sem jött létre, a holding más városokból pótolja az úszómestereket.

Csak egy fél mondat utalt a Váci Városfejlesztő Kft. közösségi oldalán arra, hogy augusztus 7-én nem nyitott ki a strand 33 méteres medencéje. Indoklás nem szerepelt, mint ahogy az sem, hogy a probléma mikor oldódik meg.

A hírek szerint az ok az volt, hogy az önkormányzat nem volt hajlandó megemelni a már több éve ugyanazért a fizetésért dolgozó úszómesterek bérét.

Szerettük volna megtudni, hogy miért volt szükség arra, hogy egy augusztusi hétvégére lezárják a váci strand 33 méteres úszómedencéjét, ezért egy kérdést tettünk fel a városi strandot üzemeltető holdingnak, kérdésünkre azonban az adásig nem érkezett válasz.

Tovább nehezíti az információszerzést, hogy Vácon mindmáig érvényben van az a polgármesteri határozat, amely a polgármester előzetes beleegyezéséhez köt bárminemű nyilatkozatot a városházáról, illetve a városháza cégeivel kapcsolatosan.

Úgy hírlik, az önkormányzati holding más városokból pótolta az úszómestereket.

Nem ez volt azonban az első sporttal kapcsolatos botránya a balliberális váci városvezetésnek – szólalt meg a riportban Szabó Csaba. Vác a sport városa volt mindaddig, amíg a baloldali városvezetés el nem kezdte a sporttal kapcsolatos botrányait halmozni.

  • A váci csónakház elleni támadásokkal kezdték,
  • majd az ötmilliárd forintos multifunkciós sportcsarnokot visszautasították.
  • Az NB I-es kézilabda csapatunkat majdnem elüldözték Vácról.
  • Most meg az alkalmatlanságuk, vagy a váci sportok ellen elkövetett lépései következményeképpen a váci strandunkat veszélyeztetik.

A legújabb hírek szerint a váci botrány krónika azzal folytatódik, – mint ahogy arról több országos internetes hírportál is beszámolt, – hogy nemrégiben sikkasztás gyanúja miatt rabosították a város egyik szocialista alpolgármesterét

– zárta a híradását a televízió riportere.

A városháza pedig hallgat és elhallgattat, a lakosság nem kap választ arra,

  • hogy az egyik alpolgármestere valóban 30 milliós korrupciós ügybe keveredhetett egykoron,
  • a másik baloldalit pedig konkrétan rabosították a napokban.
  • Nincs szavuk arra, hogy a város polgármesterének miképpen süllyedt el a vállalkozása egy román cégtemetőbe,
  • mit keresnek a hozzá közel állók a városi megrendelések körül,
  • s hol tart a városházi hűtlen pénzügyi kezelés ügye.