BALOLDALI KÉPVISELŐ TÁMADJA A SZÚNYOGIRTÁST

A szúnyoggyérítésért felelős katasztrófavédelmi szerv tájékoztatása szerint a következő napokban a földi akción kívül légi úton is történik védekezés a szúnyogok ellen Vác területén – adott információt a tervezett beavatkozásról a már hosszú ideje közéleti életjelet magáról nem adó, zűrös ügyeiről elhíresült alpolgármester, Kiss Zsolt, olvashattuk Vác Város Önkormányzata közösségi oldalán.

Jess Kinga, városházi főtanácsnok, az Összefogás képviselője e hírre így reagált: „Így pusztítjuk ki magunkat is!”

Bár sokszor tanújelét adta már a képviselőnő, hogy természettudományos kérdésekben nem feltétlenül érdemes igazodnunk hozzá, azonban most még magához képest is túl lőtt azon a célon, ami a józanság határai közé szorítható lenne.

A poszt alatt az egyik hozzászóló így fogalmazta meg sokak megdöbbenését: „Ez igen! Jess Kinga az Összefogás képviselője szerint

Kiss Zsolt az Összefogás alpolgármestere arról tájékoztatja a váciakat, hogy kipusztítják őket. Ez aztán az összefogás!”

Jess Kinga nem először került már abba a helyzetbe, hogy az ideológiai túlbuzgósága messzire ragadta a realitásoktól, de ez a mostani ezúttal egy gyanúsítással is felért: saját frakciótársa bejelentése kapcsán kezdte el gyötörni őt a népirtás gondolata.

Sokan vélik úgy – még a konzervatív körökben is –, hogy érdemes lenne Jess Kingát félteni a billentyűzet-használattól, mert volt már,

  • hogy hamis Einstein idézettel próbált valamely liberálezotérikus hittételt igazolni,
  • nem várt nehézséggel szembesültünk – írta máshol, – és csodálkozásának adott hangot, mert szerinte meglepetésként érte a városházát, hogy elhervadnak a temetői virágok,
  • egyik hozzászólásában azzal szórakoztatta/bosszantotta választóit, hogyha rendet szeretnének a városban, járjanak afféle kommunista szombatok hagyományát követve takarítani,
  • 5G konteó megosztásával tette már nevetségessé magát,
  • a pandémia legsötétebb napjaiban is a gender eszme népszerűsítése foglalkoztatta,
  • szélsőséges szervilizmustól fűtötten a családilag főnökéhez kötődő gasztro-vállalkozás reklámozásával hiteltelenítette végképp magát.

Szeretnénk emlékeztetni önöket újra arra, hogy 2019-ben, a választások előtt azzal házalt Vácon az Összefogás, hogy szakértelmet hoznak majd győzelmük esetén a városba.

Hogy mely területen mutatkozott meg ezidáig e kimagasló hozzáértés, szorgalom és más kiemelkedő városvezetői erény, ennek megítélését olvasóinkra bízzuk.

Azt tanácsoljuk, hogy ennek felkutatását ne Jess Kinga posztjai közt kezdjék el keresni.

***

Ha esetleg valakit érdekel a tudománytalan komment helyett a szúnyoggyérítés szaktudományi háttere, innen sok, érdekes és fontos információhoz juthat:

Az EMMI a szúnyogok elleni védekezésre így hívja fel a figyelmet:  az illetékes hatóság „2015 óta vizsgálja az Európában korábban nem honos, úgynevezett invazív csípőszúnyog fajok előfordulását Magyarországon. Kutatásaik során három ilyen szúnyogfajt mutattak ki hazánkban, jelenleg pontszerű területeken elhelyezkedve. A tájékoztatás szerint ezek a fajok nem jelentenek járványügyi kockázatot, azonban tovaterjedésük és elszaporodásuk megakadályozása érdekében a minisztérium indokoltnak látja felhívni a lakosság figyelmét a szúnyogok elleni védekezés fontosságára.”

A katasztrófavédelem honlapja, amely intézményünk talán nem lehet az összeesküvés-elméletek céltáblája, ezen az oldalán részletesen taglalja a biológiai lárvagyérítés földi, vagy légi kijuttatással való működését, valamint a kémiai szúnyoggyérítés földi kijuttatással működő eszközeit, kockázatait.