ALAPVETŐ FELADATOKAT SEM TUD ELLÁTNI A VÁROSVEZETÉS

Ésszerűtlen és szakszerűtlen döntéseket hoz az alkalmatlan váci városvezetés. Olyan alapvető feladatokat nem tudnak ellátni, mint például a fűnyírás, a közterületek rendben tartása, a fák életben tartása vagy például a virágágyások beültetése – ismertette észrevételeit Szabó Csaba egy videóposztban a közösségi oldalán. 

Fontos kiemelni, hogy a fűnyírása még úgysem megy nekik, hogy megnövelték a lakosságra háruló tisztítandó terület nagyságát. Míg a környező településeket szépek rendben tartják, addig Vác e téren folyamatosan leépül. Össze lehet hasonlítani Dunakeszivel vagy akár Fóttal, ahol a közterek tiszták és virágosak.

Ezekkel a problémákkal a városvezetők is tisztába vannak, hiszen Molnár Nándor képviselő úr az alábbiakat írta: „A kritikák jogosak a városüzemeltető ezt a fűnyírást, mint feladatot elrontotta. Önök reklamáltak, igyekszik javítani, de lesz itt még néhány kemény pofon szerintem. Megérdemelt pofon.”

Jess Kinga képviselő asszony szerint egyáltalán nem rossz a helyzet, csak „minden még nem tökéletes”. Képviselő asszony szerint mehetne ez gyorsabban is, ha több önkéntes segítő lenne. Az, hogy rendezetlen a város, akkor az sem az ő hibájuk, hanem a váciaké, mert nem dolgoznak eleget. Mindenki nyugodjon meg! Akkor lesz virágültetés ősszel, ha a lakosok vállalják a locsolást.

Érdekes, nem? A környező településeken ezt mindenütt képesek megoldani… Nálunk már a virágok locsolását is a lakosokkal csináltatnák meg. Vajon mi lesz a következő? Önkéntesek aszfaltozzanak, mert ha nem teszik meg, akkor magukra vessenek?

Szeretném kérni a városvezetést, hogy a kifogások keresése és a visszamutogatás helyett legalább ezeket az alapvető feladatokat lássák el!

Jó lenne, ha nem az ingatlanok kiárusításába és a Facebook-propagandába, hanem a város rendbetartásába fektetnének energiát.